Uitnodigingen voor uw kinderfeestje

Kinderen krijgen zelden post, dus is het extra spannend als ze een uitnodiging voor een kinderfeestje in de brievenbus vinden of op het  schoolplein overhandigd krijgen. Wanneer je de uitnodigingen op school uitdeelt, kunnen er pijnlijke situaties ontstaan. Dat voorkom je door ze per post te sturen. Ook hoef je dan niet de hele klas uit te nodigen (tenzij je dat echt wilt).

In de winkel is er volop keus qua uitnodigingen, maar de meeste zijn tamelijk standaard. Zelfgemaakt zijn persoonlijker en kunnen de toon zetten voor het hele kinderfeestje. Bij een verkleedfeest kan de uitnodiging als inspiratie dienen. Voor een piratenfeest sluit je een ooglapje bij, bij een westernfeestje een sheriffinsigne.

Voor elk thema zijn er talloze geschikte ontwerpen te verzinnen. Wat dacht je van een grappige clownskop voor een circusfeest of een zilveren raket voor een astonautenfeestje.  Wees niet te ambiteus, maar bedenk van tevoren hoeveel uitnodigingen er moeten komen en kies een ontwerp dat relatief snel en makkelijk uit te voeren is. Kijk vervolgens wat je nodig hebt en zorg dat alles in huis is. Niets zo frustrerend als halverwege tot de ontdekking komen dat de lijm of glitter op is.

Het makkelijkst zijn kaarten waar je een vorm uitknipt die bij het thema past. Versier de uitnodiging met verf, glitter of papier. Vissenschubben maak je van rondjes aluminium folie, de vlammen uit de staart van een raket van stroken rood en oranje vloeipapier.

Makkelijk en toch leuk voor de kinderen zijn uitnodigingen in de vorm van een papieren slinger met bijvoorbeeld beren of eendjes. Vouw een strook papier op als een harmonica en teken de vorm op de bovenste laag (trek eventueel een koekjesvorm over). Knip de vorm door alle lagen uit, maar zorg ervoor dat de figuurtjes boven en onderaan met elkaar verbonden blijven. Dit ontwerp leent zich voor allerlei variaties, zoals een rij astronauten voor een astronautenfeestje of vissen voor een onderwater thema.

Uitklapkaarten zijn makkelijk te maken. Een moederkip met kuikentjes past prima bij een boerderijfeestje. Neem een vel stevig papier of dun karton, teken daar een eenvoudige kip op en knip die uit. Knip een vleugelvorm en plak die bovenaan vast met plakband of lijm. Onder de vleugel teken je een stel  kuikentjes. Schrijf hier ook de uitnodiging. Met dit ontwerp kun je alle kanten op. Voor een prinsessenfeest  maak je bijvoorbeeld een kaart in de vorm van een kasteel met een ophaalbrug. Bij een circusfeest past een gestreepte circustent met in het midden een flap die open kan.

Ook voor grotere kinderen zijn er intrigerende ideeën te verzinnen. Voor een ridderfeest doop je een vel papier in sterke thee. Vouw het een paar keer dubbel, schrijf de uitnodiging met inkt, rol het papier op en verzegel het met een lint en zegelwas. Deze techniek kun je ook toepassen op een spannende schatkaart voor een piratenfeest.

Waar je ook voor kiest, de gasten zullen zo’n originele uitnodiging zeker waarderen en bovendien is het maken van de kaarten voor je kind een leuke voorbereiding op het feest.

Op de pagina uitnodigingen maken is het mogelijk om op bestaande afbeeldingen uw eigen persoonlijke tekst te zetten en daarna deze te downloaden op uw computer zodat u deze zelf kan afdrukken of met behulp van gespecialiseerde kaarten webshop een echte kaart te laten maken.

Share

Laat een Reactie achter

  1. Nadia Daoudi

    ik kan de link voor de Thomas de trein uitnodigingen niet vinden.Kunnen jullie mij daar bij helpen?