Traktaties maken een feestje helemaal af! Heb je iets te vieren en zoek je een leuke traktatie om zelf te maken kijk dan eens tussen de door ons verzamelde traktaties.

Bij thuiskomst van school vertellen kinderen  vaak enthousiast dat een klasgenootje jarig was en heeft getrakteerd. Op de vraag wat ze deze keer hebben gekregen, krijg je steevast hetzelfde antwoord: een zakje chips! Uitzonderingen daargelaten, maar wat is dat toch jammer.

Met weinig handelingen en lage kosten kun je een bijzondere traktaties meegeven naar school. Het is toch genieten voor een kind om op zijn verjaardag op iets lekkers te mogen trakteren dat er ook nog leuk uitziet?

‘Er is er een jarig!’, een uitroep die door veel ouders met zowel vreugde als een diepe zucht wordt begroet. Want wat is het moeilijk om steeds maar weer traktaties te bedenken, die zowel origineel als gemakkelijk klaar te maken zijn en ook nog aan bepaalde andere eisen moeten voldoen. Zijn er veel kinderen, mag er wel of niet op snoep worden getrakteerd, moet er rekening worden gehouden met dieetpatiëntjes, hoe kunnen traktaties op originele manier worden geserveerd, hoeveel mag het kosten, is er veel of weinig tijd beschikbaar om iets te maken en ga zo maar door. Voor al deze zaken biedt onze site een oplossing. Voor elke leeftijd, vanaf de crèche tot aan het eind van de basisschool zijn er leuke recepten en ideeën, die vaak ook nog met elkaar kunnen worden gecombineerd.

Natuurlijk zijn deze traktaties niet alleen voor verjaardagen, maar voor veel meer gelegenheden, waarbij kinderen eens extra worden verwend. Het behalen van een zwemdiploma kan worden gevierd met een traktatie van citroenbootjes met bladerdeegvisjes, de thuiskomst uit een ziekenhuis met sterappeltjes of sinaasappelsnoepjes en een lange autorit wordt veel leuker met verrassingspakketjes voor onderweg. Broodmuisjes en versierbrood voor een kinderpicknick, grappige taartjes en zelfs kinderchampagne komen aan bod.

Trakteren op school Is voor kinderen een belangrijke sociale gebeurtenis. Daarom is het des te leuker als je je kind een bijzondere traktatie mee kunt geven waar de klasgenootjes nog lang over napraten.

We hebben de traktaties onderverdeeld in vijf soorten: traktaties op basis van Fruit, Koek of Cake, Hartig, Zoet en Zuivel. Geen ingewikkelde dingen of uren knutselen, maar wel traktaties met een groots effect.

Share