Benodigdheden KuikenKip met kuiken traktatie

  • Doosje rozijntjes of Smarties
  • Geel en oranje stevig papier
  • Geel papier om de doosjes te verpakken
  • Oranje chenilledraad
  • Geel krullint

Werkwijze
Neem voor de kuiken van deze afbeelding figuur 1 over op geel papier en knip deze uit. Knip voor de snavel figuur 2 uit oranje papier, vouw deze dubbel en plak hem tegen het midden van het kopje. Teken met stift stipjes voor de ogen en plak een klein stukje krulllint achter tegen het kopje. Verpak de traktatie in geel papier, maar laat de onder- en bovenkant vrij. Vouw het doosje open, hall een stukje chenilledraad van ca. 15 cm hierdoor en vouw het weer dicht (eventueel met plakbandje vastmaken). Vouw nu aan weerzijden voor de pootjes een stukje van ca. 5 cm (ca. 1,5 cm van de onderkant) één keer rondom en trek dit iets uit elkaar. Plak het kuikentje tegen het doosje en vouw de pootjes zo dat het kuikentje kan zitten.

Wanneer je iets meer tijd en zin hebt, kun je er nog wat kleertjes opplakken. Een alternatief voor het kuikentje met de pootjes van chenilledraad, is het kuikentje met het ei (figuur 3 en figuur 4)

Benodigdheden Kip (voor meester of juf)
Wit karton (of stevig papier)
Rood en geel stevig papier
Witte veertjes
Rood chenilledraad
Eventueel kleine rode ballonen
Doosje of rolletje voor tegen de achterkant

Werkwijze
Neem van deze afbeelding figuur 5 over op wit karton en knip deze uit. Knip voor de kam figuur 6 uit rood papier en plak deze met een klein gedeelte tegen de achterkant van de kop. Teken met stift twee stippen voor de ogen. Knip de snavel figuur 7 uit geel papier, vouw deze dubbel en plak hem met één deel tegen de kop. Prik een gaatje iets onder de snavel en steek hier voor de lellen twee kleine, rode ballonnen door (plak deze met een plakkertje vast aan de achterkant).

Laat een Reactie achter