Benodigdheden

 • Doosje met rozijntjes
 • Rood, zwart en wit stevig papier
 • Blauw en wit papier
 • Zilverdraad

Werkwijze
Neem van deze afbeelding figuur 1 twee keer over op stevig, rood papier, knip ze uit en plak het doosje hiertussen. Knip uit zwart papier de raampjes en plak deze aan weerszijden. Beplak het gedeeltje voor het zwaailicht met lichtblauw papier (of gebruik kleine plakrondjes). Knip de wielen (figuur 2) uit stevig, zwart papier, plak hier kleine witte rondjes in en plak ze tegen de zijkanten van de auto. Maak de brandslang door een zilverdraadje van ca. 10 cm iets opgerold tegen één te plakken. Plak aan deze kant ook een klein wit rondje (de chauffeur in het raam) en teken hier een gezichtje op. Knip voor de ladder uit stevig, wit papier een strookje van 8 x 1 cm. Teken met zwarte stift de zijkanten en de sporten van de ladder en knip aan de bovenkant een piepklein stukje uit. Vouw ca. 1,5 cm om en schuif dit gedeelte door het klepje aan de achterkant van het doosje.

Laat een Reactie achter

 1. Nostress

  Dank je wel, super leuke traktatie.
  Ik ben ze aan het maken voor de kleinzoon.

 2. Bodille

  Er leuk! Wel enorm veel werk zeg… Wij hebben ‘vuur’ toegevoegd, platte prikkers met punten watermeloen het ‘deksel’ van een watermeloen geprikt (in aluminiumfolie)

 3. Saskia Bregman

  Inderdaad heel erg veel werk maar echt de moeite waard! Succes gegarandeerd. Ik maakte het voor een traktatie op de peuterspeelzaal. Heb geen zilverdraad gebruikt maar met een zilveren glitterpen de brandslang getekend!