Spongebob kinderfeestje thuis

Spongebob is erg geliefd onder de jonge jeugd, zodat je tegenwoordig nog steeds allerlei artikelen vindt om een heel leuk spongebob feest mee te organiseren.

Uitnodiging
Knip uit karton de vorm van een zeester of een ananas. Schrijf aan de voorkant: ik ben er klaar voor, ik ben er klaar voor, ik ben er klaar voor…… Schrijf achterop de uitnodiging details.
Rol de uitnodiging op en maak hem vast met zeewier(groen raffia). Gooi in een wit doorzichtig flesje zand en schelpjes en doe de uitnodiging erin.

Taart
Decoreer uw taart met spongebob artikelen ook is het mogelijk om op deze site de perfecte taart voor uw feest te bestellen.

Aankleding
Hang bij de voordeur een bord waarop Welkom in BIKINI BROEK staat. Boven de eettafel, gedekt met het serviesgoed in het thema, kun je een bord ophangen waarop staat: KRUSTY KRAB. Hang netten op. Versier de kamer met blauwe ballonnen (luchtbellen), zowel aan het plafond als op de vloer. Uit een groot stuk karton kun je de onderkant van een boot snijden en aan het plafond hangen. Hang er een vislijn met haak inclusief worm naast. Verder decoreer je de feestruimte met groene, donker en lichtblauwe slingers. Hiertussen hang je dan verschillende zeedieren, zoals roze kwallen, vissen, inktvissen en zeesterren. Verder kun je uit karton een grote ananas snijden (Spongebob’s huis). Ook schelpen op de feesttafel zijn een goedkope maar onmisbare decoratie. Om een onderwater effect aan de feestruimte te geven kun je blauwe of groene gloeilampen in de lampen te draaien of maak je gebruik van blauwe en/of groene kerstverlichting. Denk bij het versieren ook aan het gebruik van Hawaii decoraties voor een feestelijke Bikini Broek sfeer.
Diverse leuke spongebob artikelen zijn op deze pagina verkrijgbaar.

Knutselactiviteiten

T-shirt versieren
Koop gele T-shirts en textielstiften zodat iedereen zijn eigen shirt kan versieren.

Spongebob in een potje
Nodig: kleine glazen potjes, blauwe kleurstof, babyolie, glitters, kralen, zand en water.
Print kleine spongebob figuurtjes uit en lamineer ze. De kinderen kunnen nu in het potje hun eigen oceaan bodem maken. Plak de deksels er vervolgens op met een lijmpistool.

Ballon Octopussen
Teken op een vel papier een cirkel met daar omheen 8 lange poten.
Kopieer dit voor ieder kind. De kinderen kunnen vervolgens de poten inkleuren en versieren.
Daarna maak je in de cirkel een gaatje waardoor je het uiteinde van een ballon heen haalt en vastzet aan de onderkant. Op de ballon kunnen de kinderen dan een gezichtje tekenen en klaar is de octopus.

Verven met bellen
Nodig: een aantal potjes bellenblaas. Voeg aan de ene helft groene en de andere helft blauwe kleurstof toe.(Let op dit kan vlekken veroorzaken) Geef ieder kind een wit vel papier. Blaas dan rustig bellen naar het papier.
Wanneer dit opgedroogd is kunnen de kinderen het vel papier versieren met bijvoorbeeld stickers van Spongebob.

Fotolijstjes versieren
Nodig: houten fotolijstjes, gele verf, sponzen, stickers.
Verf de lijstjes geel maar gebruik daarbij een spons in plaats van een kwast. Wanneer de verf droog is kunnen de lijstjes versierd worden met bijvoorbeeld stickers.

Spelactiviteiten
Spongebob ’s Water Wedstrijd
Buitenactiviteit
Nodig: 2 grote teilen water, 2 sponzen, 2 emmertjes.
Maak 2 teams. Elk team maakt een rij. Zet de kinderen ver genoeg uit elkaar zodat ze de spons niet kunnen doorgeven maar moeten overgooien. De teil met water staat aan de ene kant van de rij en de lege emmer aan de andere kant. Bij het startsein maakt de eerste speler de spons goed nat in de teil en gooit hem dan over naar de volgende, die de spons weer doorgooit. De laatste in de rij knijpt de spons uit in de emmer en rent dan naar de teil, maakt de spons weer nat en gooit m weer door.
Het team dat na 5 minuten het meeste water in de emmer heeft gewonnen!

OCTO tikkertje
Buitenactiviteit
Bepaal eerst het veld waarbinnen gespeeld wordt. Dit is de oceaan. De jarige is Octo en staat in het midden. De andere kinderen zijn de vissen. Zij moeten proberen naar de overkant te rennen zonder getikt te worden. Wanneer een vis getikt wordt moet hij blijven staan met gespreide armen. Ze zijn nu zeewier en moeten proberen de langs rennende vissen te tikken. Het spel gaat door tot iedereen zeewier is en kan dan opnieuw gespeeld worden met een nieuwe Octo.

Krab Loop
De krabloop gaat als volgt: handen en voeten op de grond en buik en gezicht omhoog. Zet 2 ananassen op een bepaalde afstand. Maak 2 teams. Bij het startsein lopen de eerste 2 op handen en voeten richting de ananas om er vervolgens omheen te lopen en dan weer terug. Dan start de tweede krab en zo door tot het eerste team is gefinisht.

Bellen blazen
Koop voor ieder kind een flesje bellenblaas of blaas zelf de bellen en geef ieder kind een schepnetje om de bellen te vangen. Ook kun je een teiltje vullen met sop en van metalen kledinghangertjes rare figuren maken waardoor je ook rare bellen krijgt.

Krabburger Race
2 teams. Voor ieder team leg je een paar ovenhandschoenen en een spatel neer. Verder heb je broodjes nodig en een emmer of plastic bak die je aan het einde van het parcours zet.
De teams moeten nu proberen met de ovenhandschoenen aan en het broodje op de spatel, deze zonder te laten vallen naar de andere kant te brengen en in de bak te gooien. Vervolgens rennen ze terug geven de handschoenen en spatel aan de volgende en zo door tot de laatste gefinisht is.

Op kwallenjacht
Maak van te voren van roze of paars papier roze kwallen en schrijf er een cijfer op. Ieder cijfer correspondeert aan een prijsje. Verstop de kwallen en stuur de kinderen op kwallenjacht. Vertel er wel bij dat ieder kind 1 kwal mag vangen.

Prik de broek op Spongebob.
Maak een grote kartonnen spongebob of print hem uit. Maak een aantal vierkante broeken, plak er dubbelzijdig tape op en schrijf iedere broek de naam van een kind. Wie plakt geblinddoekt de broek op de goede plek.

Kijk uit voor de kwallen!
Laat je niet prikken. Blaas een aantal roze ballonnen op en hang er wat touwtjes aan. Draai een vrolijk muziekje en gooi de ballonnen op. De kinderen moeten nu de ballonnen naar elkaar slaan, maar pas op wanneer de muziek stopt en je hebt een ballon in de hand ben je gestoken en af de volgende ronde. Daarna mag je weer meedoen.

Waterballonnen gevecht
Verdeel de groep in 2 teams de Patricks en de Spongebobs.

Wie ben ik?
Maak van te voren kaarten met een zeedier of personage uit Bikini Broek. Plak ze tijdens het feest op de ruggen van de kinderen. Door vragen te stellen die alleen met ja of nee beantwoord mogen worden moeten de kinderen raden wie of wat ze zijn.

Spongebob Limbo.
Gebruik een lange stok (bv gordijnrail) of een opblaasbare limbostok.
Een gezellig tropisch muziekje erbij en dansen maar.

Sandy’s Luchtbel
Bij warm weer kun je een klein zwembadje buiten zetten gevuld met water en afwasmiddel.
Zet er een klein krukje in en daaromheen een hoelahoep. Om beurten mogen de kinderen op het krukje staat en moeten dan de hoelahoep omhoog trekken. Ze bevinden zich dan in een enorme zeepbel. Maak foto’s!

Wie het laatst lacht…
De kinderen zitten in een kring. De eerste zegt HA, de tweede zegt HAHA enz. Wanneer iemand de fout in gaat door te lachen of het verkeerde aantal “Ha’s” te zeggen is hij of zij af.
De laatste die overblijft wint.

Share

Laat een Reactie achter