Spiderman kinderfeestje thuis

Het fenomeen Spiderman is nog steeds erg geliefd onder de jonge jeugd, zodat je tegenwoordig nog steeds allerlei artikelen vindt voor een leuk spiderman feest.

Aankleding
Dek de tafel met het Spiderman tafelkleed of een wit tafelkleed waar je rode en blauwe crêpe slingers op legt. Hang verder bundels ballonnen op, de vlaggenlijn en ook een spinnenweb hier en daar mag natuurlijk niet ontbreken. Plak Decoreer met speelgoed en plastic spinnen. Maak van kartonnen dozen in verschillende maten wolkenkrabbers en versier dat met spinnenrag.
Op deze pagina zijn ook allerlei spiderman artikelen te koop.

Uitnodiging
Download een sjabloon van de uitnodigingen pagina.

Taart
Op deze site zijn overheerlijke kant en klare taarten te bestellen.

Knutselactiviteiten

Spinnen maken
Chenilledraad, pompons en plakoogjes. Knip de chenilledraad in 4 stukjes en draai ze in elkaar tot 8 pootjes. Plak er de pompon op en dan de oogjes.

Kleurplaten
Print vanaf het internet Spiderman kleurplaten uit en zet kleurpotloden neer.

Spelactiviteiten
Hindernisbaan
Maak een Spiderman hindernisbaan. Buitenshuis kun je gebruik maken van hoelahoeps, trampolines, banden en sportattributen. Binnen gebruik je stoelen, kussen en dergelijke. Daag de kinderen uit de hindernissen te nemen. Noem de stoelen hoge gebouwen om het zo in het thema te houden. Beloon de kinderen na afloop met een van te voren gemaakt Spiderman diploma, een klein cadeautje of een snoepje.

Spinnenweb
De kinderen staan in een kring, steken hun rechterhand uit en houden iemand uit de kring vast. Vervolgens steken ze hun linkerhand uit en pakken weer een hand vast. Nu moeten ze proberen, zonder de handen los te maken door middel van draaien, klimmen, duiken los te komen uit het web.

Spinnnenweb2
Nodig: bol wol per groepje, strandbal.
Verdeel de groep in twee of meer groepjes van minimaal 6 personen. Elk groepje vormt een kring. Iemand zegt dan de naam van iemand uit zijn groepje en gooit dan de bol wol naar hem toe maar houdt zelf ook een stukje wol vast. Ga zo even door tot er een spinnenweb ontstaat. Dan wordt de
Strandbal van het ene naar het andere groepje gegooid met behulp van het spinnenweb. Het ander groepje moet dan de strandbal opvangen want de bal mag de grond niet raken. Ongelijkmatige spinnenwebben zijn hier natuurlijk in het nadeel.

Boeven inrekenen
Verdeel de groep in 2 teams. 2 volwassen zijn verkleed als boeven. De kinderen moeten de boeven vangen en dan op een stoel vastbinden met toiletpapier. (vergeet geen foto’s te maken)

Web wandelen
Knip van te voren cirkels uit karton. Teken er met een zwarte marker spinnenwebben op. In het midden van ieder web schrijf je een 1, 2 of 3. Maak ook bijbehorende kaartjes. Leg de cirkels op de grond en zet een muziekje op. De kinderen lopen nu over de cirkels. Als de muziek stopt trek je een kaartje. De kinderen die op het corresponderende nummer staan krijgen een snoepje of een sticker. Speel dit een aantal keer zodat ieder kind een keer gewonnen heeft.
Je kunt deze cirkels ook gebruiken voor stoelen dans.

Transformatierace
Verdeel de groep in 2 teams. Leg voor ieder team een broek, overhemd, das, hoed, jas, bril en riem neer. Bij start verkleden de eerste 2 kinderen zich zo snel mogelijk, rennen naar een afgesproken punt en weer terug, kleden zich weer uit en start het volgende kind. Het team dat als eerste finisht heeft gewonnen.

Spinnenverdelger
Dit spel is geschikt voor een warme dag buiten. Leg op het speelterrein handdoeken neer, dit zijn de webben. 1 kind is de verdelger, gewapend met een (plastic) fles water. De andere kinderen zijn de spinnen. De verdelger moet nu de spinnen uitschakelen met zijn verdelgingsmiddel. Als een spin wordt besproeid moet hij op de grond gaan liggen met armen en benen wijd, als een dood insect! De andere spinnen moeten deze spin bij de armen en benen pakken en naar een web (handdoek) brengen. Tijdens een reddingsoperatie kunnen deze kinderen niet besproeid worden. In het web komt de spin weer tot leven en doet weer mee.

Spinnen gooien
Zet een (of meerdere) bloempotten neer. Vanaf een afgesproken punt mogen de kinderen proberen zoveel mogelijk spinnetjes in de bloempotten te gooien.

Spinnenbeet
De kinderen zitten in een kring. Laat een plastic spin rondgaan terwijl de muziek speelt. Stopt de muziek dan is het kind met de spin gebeten en dus af.

Spiderman en de boeven
Verdeel de groep in 2 teams. 1 team zijn de Spidermans en het andere team de slechteriken. Geef de Spidermans bussen serpentine en stuur ze achter de boeven aan. Draai daarna de rollen om.

Spin je trui
Nodig: 2 x een bol wol waaraan je aan het uiteinde een spinnetje vastmaakt. (een grote harige is het leukst) Verdeel de kinderen in 2 teams. De eerste spelers stoppen de spin in hun trui en geeft het via de trui door het tweede kind en zo door. Het winnende team is het team waarvan het laatste kind het eerst de spin weer uit zijn trui heeft gehaald.

Maak een web
Maak 2 teams van tenminste 4 spelers. De spelers van elk team staan op een rij. De eerste krijgt een bolletje wol en geeft dat door aan de tweede, maar het eerste kind houdt het touwtje vast. Is het bolletje aan het eind van de rij gekomen dan geeft het laatste kind de bol weer achter zijn rug terug aan het kind naast hem. Het team dat het eerst het bolletje op heeft gemaakt wint.

Hoeveel spinnen
Vul een pot met plastic spinnetjes. Ieder kind doet een gok naar het aantal. Wie het dichtst bij het juiste aantal zit wint!

Raak het web
Teken op een groot doek of stuk karton een enorm spinnenweb. Geef ieder kind een ballon en zet de voorletters van het kind erop. De kinderen moeten de ballon opblazen maar niet dichtknopen. Bij het startsein laat iedereen zijn ballon los. Natuurlijk geeft het een hoop plezier als alle ballonnen door de lucht vliegen. De winnaar is degene die met de ballon het dicht bij het midden van het web is beland. NB: in verband met verstikkingsgevaar is dit spel minder geschikt voor kleine kinderen.

Superpowertest
Neem voor het feest geluiden op zoals een fietsbel, claxon, voetstappen, waterkoker enz. Maak ook foto’s van alledaagse artikelen en vergroot of verklein ze. Leg de kinderen tijdens het feest uit dat ze getest worden op hun Super Krachten. Eerst laat je ze de geluiden horen, waarna ze moeten opschrijven wat ze horen. Daarna laat je de foto’s zien en moeten de kinderen raden wat de voorwerpen zijn. Als derde blinddoek je de kinderen een voor een en laat je ze verschillende dingen proeven.

Webjacht
Knip van te voren stukjes touw van 1 – 1,5 meter lang. Maak aan het eind van alle touwtjes een traktatiezakje vast en verstop ze onder bijvoorbeeld een kussen of achter de bank. Wikkel het touw dan om meubelpoten en maak aan het ander eind een kaartje met de naam van een kind. Doe dit voor ieder kind. Uiteraard wordt het zo een web van touwtjes. Lukt het de kinderen het web te ontrafelen en hun traktatiezakje te vinden.

Share

Laat een Reactie achter