Sesamstraat kinderfeestje thuis

Uitnodiging
Gebruik de sesamstraat uitnodiging op deze pagina en print hem uit.

Aankleding
Als kleurenschema kun je de primaire kleuren aanhouden. Rood, blauw en geel. Creeër een feestelijke ruimte met veel ballonnen en slingers. Plaats overal zoveel mogelijk Sesamstraat spulletjes, boekjes en speelgoed. Knip of snij grote letters uit gekleurd karton om de muren aan te kleden. Op deze pagina zijn er leuke stickers voor op ramen of deuren verkrijgbaar.

Taart
Op deze site zijn overheerlijke kant en klare taarten te bestellen.

Knutselactiviteiten

Letters of figuren versieren
Knip of snij, voor het feestje begint, grote letters ‘E’ uit karton. Laat de kinderen deze versieren met allerlei knutselspullen, stiften, stickers en stempels.

Spelactiviteiten

Blokken verstoppen
Elmo van Sesamstraat is dol op vormen. Ook tijdens het feestje wil hij ermee oefenenen. Verstop voordat het feestje begint, een aantal gekleurde blokken met verschillende vormen in de feestruimte. Laat de kinderen er naar zoeken. Als ieder kind een blokje heeft gevonden is het tijd om prijsjes uit de delen. ‘Degene die eenblauw blokje vindt, krijg een prijsje. Daarna een groen blokjeetc.

De zwemles van Dorothy.
Oh nee, Dorothy, de vis van Elmo is uit de kom gesprongen!
Zorg voor een grote vissekom en drie items die als vis kunnen doorgaan. Laat de kinderen vanaf een redelijke afstand het item in de vissekom gooien. Natuurlijk kun je ook een kartonnen doos omdopen als vissekom.

Een andere activiteit bij oudere kinderen is het maken van de vissen met oranje sokken, vulling hiervoor en opplakoogjes.

Elmo’s fanfare door Sesamstraat
Geef iedere gast een muziekinstrument, speel en zing de tune van sesamstraat na en houd een optocht.

Elmo’s Bellenblaas
Geef ieder kind een potje bellenblaas, of zorg zelf voor heel veel bellen. Kleine kindere vinden het fantastisch om achter bellen aan te rennen.

Volg Elmo door de straat
Zorg dat alle kinderen in een rij achter een volwassene staan. De volwassene is de leider, en de kinderen doen de leider na wat hij /zij doet. Bijvoorbeeld springen, in de handen klappen, dansen of andere bewegingen.

Elmo zegt…
Het is een traditioneel spel, maar past goed bij het Elmo/Sesamstraat thema. De kinderen zitten in een kring en een volwassene is Elmo. “Elmo zegt, steek je handen in de lucht”. Alle kinderen doen dit na. “Elmo zegt, stamp met je voet op de grond”. Alle kinderen doen dit na.

Share

Laat een Reactie achter