Prinses kinderfeestje thuis

De wens van elke jarige prinses is natuurlijk een écht prinses kinderfeestje. Compleet met roze jurken, veel glitter, make-up en een kroontje in het haar.

Uitnodiging
Zoek op internet een leuke afbeelding van een prinses en schrijf hierop uw tekst. Voeg eventueel wat glitters toe of gebruik de prinses uitnodiging op deze pagina.

Taart
Nodig:
1 vel lichtgeel karton ca 50 x 65 cm
1 vel roze karton ca 50 x 65 cm
Een halve abrikozenvlaai
Slagroom en suiker
Snoepjes om te versieren
Plakplastic, schaar, zwarte stift

 • Teken de haren met een potlood op het gele karton en knip deze uit (zie foto).
 • Leg of plak de haren op het roze karton. Teken het gezicht met potlood en daarna met een stift. Gum de potloodlijnen weer uit.
 • Bekleed het karton met plakplastic. Haal eerst een klein stukje beschermlaag van het plakplastic en vouw de beschermlaag naar beneden. Leg het plakplastic op de juiste plaats en trek nu heel langzaam de rest van de beschermlaag eraf, terwijl je met een doekje het plakplastic gladstrijkt.
 • Snijd de vlaai in zes punten en leg ze als een kroon op het hoofd van de prinses (zie foto).
 • Klop de slagroom en suiker en spuit een rand van kleine toefjes langs de onderrand van de kroon. Versier de toefjes meteen snoepje.

Ook is het mogelijk om op deze site de perfecte taart voor uw feest te bestellen.

Aankleding
De Koninklijke kleuren zijn roze, paars, goud en zilver. Bedek de tafel met passende feestartikelen. Kleed de feestruimte aan met veel ballonnen en slingers. Op deze pagina zijn er diverse prinses artikelen te koop.

Knutselactiviteiten

Verkleden

Als het een verkleedfeestje wordt dan kun je een verkleedkist huren of vragen of alle kinderen verkleedt als prinses naar het feestje komen.
Maak een spelletje van het uitpakken van de cadeautjes in combinatie met verkleden, om te voorkomen dat alle kinderen dezelfde jurk aan willen, als je verkleedkleren hebt gehuurd, of met de kinderen afspreken dat halverwege het feestje iedereen zijn jurk moet ruilen (degene die als laatste was mag dan natuurlijk als eerste) De jarige mag natuurlijk de hele dag haar favoriete jurk aanhouden!Compleet met roze jurken, veel glitter, make-up en een kroontje in het haar

Borduren
Nodig per kind
1 plastic bekertje
30 x 30 cm tule
1 elastiekje
Naald en draad
Goudkleurige borduurgaren
Grote borduurnaald

Voorbereiding

 • Knip het bekertje tot 1 cm onder de rand af. Gebruik alleen de rand.
 • Span de tule om de rand van het bekertje. Bind een elastiekje om de rand en de tule.
 • Naai het elastiekje en de tule met grove rijgsteken aan elkaar.

Borduren
Dit kunnen de kinderen onder begeleiding zelf doen!

 • Steek het garen door de naald en maak een knoopje aan het einde van het garen.
 • Haal de naald van onder naar boven door de tule en houd daarbij de naald bij het oog vast met je vingers op het garen.
 • Borduur eerst de onderrand van de kroon van de kroon en borduur van daaruit de punten. Borduur elke punt met meerdere steken en eindig steeds voor je aan de volgende punt begint onderaan bij de rand.

Prinses kroon maken
Download je eigen prinses kroon hier en print deze uit. Daarna kun je ‘m zelf inkleuren, met glitters beplakken of wat je maar wilt. Elastiekje erdoor en klaar!

Prachtige Prinses Fotolijstje
Maak met een digitale camera van de als prinses aangeklede gasten een foto per kind. Zorg voor een stuk karton en voldoende stickers, gelpennen stiften en stempels. De kinderen maken hun eigen fotolijstje, en jij print de foto’s uit op fotopapier. Plak de foto’s later op het lijstje. Een leuke herinnering om mee naar huis te nemen.

Spelactiviteiten

Geef de prinses kroon door
Alle prinsessen zitten in een kring. Zolang de muziek speelt moet het kroontje worden doorgegeven. Als de muziek stopt is degene die de kroon draagt “af”. Dit gaat door tot er 1 winnaar over is

Prinsessen kietelen
Prinsessen zijn zeer gevoelig. Kijk maar naar de prinses op de erwt. Welke prinses kan goed tegen kietelen? Kietel elkaar met een veer op de neus of onder de voeten. Wie houdt het vol zonder te giechelen?

Make-up
Een prinses heeft natuurlijk make-up. Zet de kinderen twee aan twee neer wat voor veel plezier zorgt omdat ze elkaar dan goed zien. Zodat we onze prinsessen kunnen gaan opmaken.

Ringenspel.
Iedereen gaat in een kring zitten en de jarige in het midden. Span om de kring een touw waar een ring aan zit. Zet de muziek aan en laat de kinderen de ring doorgeven. Als de muziek stopt, mag degene in de kring weer kijken en dan moest ze raden wie de ring heeft. Als het goed is, mag het meisje dat de ring vast had midden in de kring en degene die het goed geraden heeft mag een prinses ring voor zich zelf uit zoeken.

Zoen de prins
Dit is een variant op ezeltje prik je. Hang een A3 kopie van de prins op gezichtshoogte voor de kinderen (hang er eventueel wat kranten achter ter bescherming van de muur). Gebruik een theedoek als blinddoek. Doe alle prinses lippenstift op. Blinddoek het eerste kind, de geblinddoekte zoenster wordt rondgedraaid en stilgezet voor de prins. Ze moet proberen zo goed mogelijk op de wang van de prins te zoenen. Zet de naam van de prinses bij de zoen. Totdat alle prinsessen zijn geweest, de beste zoen heeft gewonnen.

Tronendans
De aloude stoelendans; Start leuke prinses muziek (bijv. CD/muziek van K3, Sneeuwwitje, Doornroosje, Ariel, etc.).
Als de muziek stopt moeten de kinderen snel gaan zitten. Diegene die geen stoel heeft, is af.
Je kunt dit ook perfect doen met een voorwerp. Gebruik een prinses voorwerp, zoals een kroontje, een stafje of iets dergelijks. De muziek start en de kinderen moeten het voorwerp doorgeven.
Als de muziek stopt is diegene met het voorwerp af!

De Koninklijke dans
Maak een diepe buiging en zwaai daarbij met je hand. Daarna rechtervoet naar voren en naar achteren. Linkervoet naar voren en naar achteren. Beetje buigen (door de knietjes) en de rok wat omhoog houden (of net doen alsof). Een rondje draaien. Weer de rechtervoet naar voren en naar achteren. Als de dans is afgelopen weer deze Koninklijke buiging maken zoals in het begin.

Zoek de schat
Verstop voordat het kinderfeestje begint zilveren plastic muntjes in de prinses feestruimte. Vertel de kinderen dat de ‘Koninklijke Schat’ door dieven is gestolen. De taak van de kinderen is om de munten allemaal te zoeken en ze in de Gouden Schatkist moeten doen (een goud gespoten schoenendoos).

Lopen als een prinses
Doe het aantal gasten door de helft en maak zo twee teams. Maak hier twee rijen van en zorg ervoor dat je vijf meter rechtuit kunt lopen. Laat de spelers één voor één naar voren lopen met een vrij dik boek op het hoofd. Het team waarvan alle spelers het snelst heen en weer zijn gegaan mag zich het Koninginneteam noemen! Tijdens dit spel leer je goed rechtop te lopen als een echte prinses

Prinses school
Ook prinsessen moeten alles leren op school:
Ze moeten kunnen zwaaien.
Kunnen glimlachen (maak foto’s)
Koninklijk kijken op een statieportret: alle kinderen tegelijk op de foto.
Dansen. Bijvoorbeeld op klassieke muziek. Houd met één hand de rok vast en met de andere hand de hand van een ander prinses. Loop een rondje en draai om. Probeer het ook op popmuziek. Daarna vrij dansen.
Hollands leren eten: Dropharing(aan de staart), kaas uit het vuistje met vlaggetjes.

Als laatste krijgen de prinsessen een echt prinses diploma.

Share

Laat een Reactie achter