Petshop feestje thuis

Aankleding
Versier de feestruimte met veel ballonnen en slingers in de kleuren geel, lime, fuchsia en paars. Hang vlaggenlijnen op en zet dierenknuffels neer. Maak een dorpje van kartonnen dozen. Gebruik hierbij veel kleurrijke versiering zoals bloemen en bomen en hang pootafdrukjes op. Dek de tafel met het petshop attributen. Teken met stoepkrijt pootafdrukken die leiden naar de voordeur.

Feestversiering hoort er natuurlijk bij. Denk hierbij aan ballonnen, bordjes, slingers, bekers en andere artikelen deze artikelen zijn op  deze pagina verkrijgbaar.

Uitnodiging
Gebruik het gratis sjabloon op deze pagina.

Taart
Op deze site zijn overheerlijke kant en klare taarten te bestellen.

Knutselactiviteiten

Kleuren
Download enkele kleurplaten bijvoorbeeld op deze pagina een laat de kinderen deze inkleuren en eventueel versieren.

Pet Shop huisjes knutselen
Geef ieder kind een (schoenen)doos. Knip / snij er evt raampjes en een deurtje uit. Leg glitterlijm, stiften, stickers, knutselpapier, kinderscharen e.d neer.

Halsbanden maken
Knip van te voren stroken van stof of papier. Leg glitterlijm, stickers, nepbont, plastic edelstenen klaar en laat de kinderen de halsbanden versieren. Let wel op wanneer ze ze echt om de nek gaan doen!

Spelactiviteiten
Konijnenhindernisbaan
Maak een hindernisbaan met stoelen, hoepels, kussens e.d. die de kinderen dan springend als een konijntje af leggen.

Prik de pet
Prik het staartje op de puppy, de oren op het konijn, de neus op het biggetje enz. Maak / print een plaat van het gewenste dier en een aantal staartjes, oren of i.d zoveel als het aantal kinderen. Beplak dit met dubbelzijdig plakband. Geblinddoekt moeten de kinderen dan proberen dit op de juiste plaats te plakken.

Hondenkoekjes race
Maak kartonnen kluifjes en schrijf op ieder kluifje een nummer dat correspondeert met een prijsje. Laat ieder kind (op handen en voeten) een kluifje opsporen en het bijbehorende prijsje in ontvangst nemen.

Kikker,Kikker,Schildpad
De kinderen zitten in een kring. 1 kind loopt om de kring heen tikt de kinderen zachtjes op het hoofd en zegt KIKKER, KIKKER . Als hij / zij besluit tot actie over te gaan dan tikt hij / zij een kind en zegt SCHILPAD! Dit kind springt op en probeert de ander te tikken. Die moet op zijn / haar beurt proberen op de lege plek te gaan zitten.

Lelieblad dans
Maak van karton leliebladen en leg deze op de grond. Dit moeten er 1 minder zijn dan het aantal kinderen. Een plekje blijft dus leeg. De kinderen moeten op de muziek van blad naar blad springen. Stopt de muziek dan is het kikkertje zonder blad af en mag de volgende ronde de knop van de muziek bedienen.

Petshop puzzel
Print platen uit of gebruik platen uit een kleurboek van de Littlest Petshop. Knip ze in grote stukken en laat de kinderen allemaal 1 stuk zoeken. Daarna moeten ze samen de puzzels maken.

Kleinste muzikale diertje
Nodig: muziek, Petshop knuffel
De knuffel wordt doorgegeven zolang de muziek speelt. Wie de knuffel vastheeft als de muziek stopt is af en mag de volgende ronde de knop van de muziek bedienen.

De kikker vijver
Nodig: teil of klein badje met water, kleine rubber kikkertjes die je voorziet van een nummer dat correspondeert met een prijsje.
De kinderen moeten proberen een kikkertje te vangen. Dit kan geblinddoekt met een schepnetje, of happend in het water.

Raad de pootafdruk
Download pootafdrukken van 10 of meer dieren en print ze uit. Houd de afdrukken een voor een omhoog en laat de kinderen raden bij welk dier ze horen.

Zoek de cavia’s
Maak 20 cavia’s door 2 pompom’s aan elkaar te lijmen en er oogjes op te plakken. Verstop ze in 2 dozen (10 in elke doos) en verstop ze onder een heleboel papiersnippers. De kinderen zijn verdeeld in 2 teams. Om beurten rent van ieder team 1 kind naar de doos en zoekt een cavia (1 per keer) en brengt de cavia terug. Dan vertrekt de volgende… Het team dat het eerste 10 cavia’s gevonden heeft wint.

Schapen hoeden
2 teams. Ieder kind heeft een ballon (schaapje). De kinderen moeten proberen met een bezem het schaapje in het hok (een kartonnen doos of i.d.) te krijgen, rennen dan terug en geven de bezem door aan de volgende.

Spelen met de pets
Je kunt ook het Pet Shop speelgoed in de kamer zetten en de kinderen gewoon even rustig laten spelen.

Knuffeldieren showroom
Vraag de gasten hun favoriete knuffel mee te nemen naar het feest. Bij binnenkomst registreer je de knuffels: schrijf het soort op, leeftijd, naam, eigenaar en andere wetenswaardigheden.
Voor het feest richt je een aantal hoekjes in waar de dieren verzorgt kunnen worden, dus bv. een eethoekje, een dierendokter met doktersattributen en een schoonheidssalon met doekjes, parfum, borstels, strikjes e.d, en een slaapplek, waar de dieren kunnen rusten als de kinderen eten. Als alle dieren klaar zijn kun je een show geven, waar ieder dier in de spotlight komt te staan. Het kind laat de knuffel zien en je vertelt, aan de hand van de informatie die je bij binnenkomst hebt opgeschreven, iets over het dier. Je kunt uiteindelijk een knuffel tot winnaar uitroepen of gewoon alle kinderen een prijsje geven.

Share

Laat een Reactie achter