Paarden kinderfeestje thuis

Hop hop hop paardje in galop! Het wordt een leuk paarden feestje.

Uitnodiging

 • Knip karton in de vorm van een hoefijzer, of een paard en schrijf hier uw uitnodigingstekst op. Versier de kaart en de envelop met paarden stickers.
 • Download een sjabloon van de uitnodigingen pagina.

Taart
Nodig
1 afdruk van het hoofd en de staart van het paard (download hier)
20 x 15 cm karton
2 chocoladecakes gekocht of gebakken
10 groene zure matten
3 revolvermix snoepjes (Jamin)
Poedersuiker en water

 • Leg het sjabloon van het paarden hoofd en staart op het bruine karton en knip ze uit. Teken op het karton het paarden hoofd met zwarte stift. Knip de haren van de staart.
 • Leg één cake op de kop en smeer er chocoladepasta op. Leg de andere cake hier bovenop.
 • Maak plakglazuur: voeg druppels water aan de poedersuiker toe tot er een dik, smeerbaar glazuur ontstaat.
 • Knip acht stukken zure mat van 7 cm en knip van allemaal één uiteinde in een punt. Plak ze met glazuur 1 – 1,5 cm vanaf de hoeken tegen de zijkanten van de cake. Knip circa 18 stukken van 6 cm (de hoogte van de cake) en plak deze stukken tussen de stukken bij de hoeken.
 • Knip van de overige zure matten gras. Knip langere (tot 9 cm) en kortere stukken. Plak ze over de naden van de eerder geplakte zure mat.
 • Knip nu schijfje van de revolvermix en plak de nu gemaakte bloemen tussen het gras. (Deze kunnen ook uit een rode zure mat geknipt worden)
 • Steek het hoofd en de staart in het lijf. Haal ze er weer uit en plaats ze vlak voor het serveren opnieuw, anders komen er vetvlekken op het karton.

Op deze site zijn overheerlijke kant en klare taarten te bestellen.

Aankleding
Versier de tafel met passende paarden artikelen. Op internet zijn er diverse webshops die diverse paarden artikelen aanbieden. Zoek ook eens op Amika dit vinden de feestgangers vaak ook interessant. Verwelkom de gasten als echte feest paarden bij binnenkomst met een haarband en een staart. Knip paarden oren uit en plak deze met lijm op een haarband. Een staart maak je door een bol wol in stukken van ca 40 cm te knippen. Neem er ongeveer 25 bij elkaar en plak ze aan één kant aan elkaar vast met plakband en een ander stuk wol. Zorg voor een langer stuk wol om ze om het middel van de feestgangers te binden.

Feestversiering hoort er natuurlijk bij. Denk hierbij aan ballonnen, bordjes, slingers, bekers en andere artikelen deze artikelen zijn op  deze pagina verkrijgbaar.

Knutselactiviteiten

Stokpaard
Nodig
2 stukken bruin karton van elk 30 x 30 cm
Ronde stok van 90 cm
Nietpistool, stift, lijm en/of nietjes

 • Teken op een stuk karton van 30 x30 cm een paarden hoofd met manen. Leg het tweede stuk karton eronder en knip het hoofd dubble uit. (gebruik eventueel het sjabloon van de paarden cake)
 • Teken ogen en een mond.
 • Niet of plak het hoofd vast aan de stok. En plak alles behalve de manen en de oren vast.
 • Knip de manen in en buig ze een beetje om.

Paarden hoef kunst
Regel voor ieder kind een origineel paarden hoefijzer (navragen bij een boerderij). Spuit dit zilver of goud voordat het feest begint. Laat de kinderen deze versieren met stiften of laat hun naam erop schrijven. Leuk cadeau om na het feestje mee naar huis te nemen.

Deurknop hanger maken
Laat de kinderen deze versieren met paarden stickers en gel-pennen.

Paarden ketting maken
Laat ze met het rijgen van kralen een ketting maken. Probeer bij de hobbywinkel leuke kralen te kopen.

Spelactiviteiten
Paarden zoeken
Verstop plastic paarden speelgoed in de feestruimte en laat de gasten deze zoeken

Pony hindernisbaan
De feest paarden gaan een race houden!

Stokpaardspelletjes
De kinderen kunnen de gemaakte stok paarden gebruiken als paarden om over een hindernisbaan te rennen die je hebt gemaakt met emmers, struiken etc. Je kunt de kinderen laten racen in teams, of gewoon in galop op muziek laten lopen.

Paarden rennen
Gebruik hetzelfde ‘paard’ als hierboven uitgelegd om een wedstrijd Paarden rennen te houden.
Leg tapijttegels in een cirkel of een rechte lijn op de grond.
Maak kaartjes met de nummers 0-3. Iedere speler trekt om beurten een kaart en gaat het aantal tegels vooruit dat op het kaartje staat. Laat de spelers zolang als nodig nummers trekken tot de 1e de finish haalt.

Variatie
Je kunt dit spel ook kleiner spelen in een tafelvariant met plastic speelgoed paarden.

Suikerklontjes toren
Paarden zijn dol op suikerklontjes. Open een doos met suikerklontjes. Zet een eierwekker en laat de kinderen een toren bouwen van suikerklontjes. Degene met de hoogste toren als de eierwekker afgaat wint.

Ezeltje prik je…
Maar dan met de staart van een paard. Print een afbeelding van een paard uit en laat de kinderen geblinddoekt de staart erop prikken. Degene die het dichtst bij de juiste plek zit wint.

Share

Laat een Reactie achter