Onderwater kinderfeestje thuis

Een onderwater feestje is bij uitstek geschikt voor kinderen van vier toten met zeven jaar. Kinderen van deze leeftijd hebben nog een magische fantasie wereld en kunnen helemaal opgaan in een thema. Zowel jongens als meisjes kunnen zich in dit thema vinden.Meisjes associëren zich eerder met de zeemeerminnen. Jongens vinden het spannend om in de zee gevaarlijke haaien, orka’s en walvissen tegen te komen. Bij de uitwerking van de spelletjes en het verhaal kan goed met deze verschillen rekening gehouden worden.

Vis met traktatie

Traktatie
Benodigdheden
Mandarijn of een bolletje
Oranje stevig papier
Kleine witte plakrondjes
Rode Rondjes ca. 2cm

Werkwijze
Knip uit stevig papier een strook van 25 x 4 cm. Vouw deze strook om de mandarijn en maak deze met twee nietjes vast. Vouw het bovenste deel van de staart iets omhoog (knip eventueel een vorm in de staart). Plak voor de ogen twee kleine witte rondjes en maak daar met stift een zwart stipje in. De mond is een rood rondje van ca 1.cm. Vouw dit dubbel en plak het met het bovenste deel tegen de voor kant van de vis.

Aankleding
Hang afbeeldingen van visjes, bubbels, zeewier en dergelijke op. Je zou verschillende kleuren (groen) crêpepapier gebruiken als zeewier. Of je kunt verschillende kleuren blauw crêpepapier gebruiken in verschillende lengtes. Als je dit aan het plafond bevestigd krijg je ook een indruk alsof je onder water bent.Op tafel leg je een groen (crêpe)papier en de overlappende randen knip je in slierten (ook dit is zeewier). Je kunt de tafel nog bekleden met schelpen en zand.Je kunt (oude) visnetten ophangen, neerleggen.

Feestversiering hoort er natuurlijk bij. Denk hierbij aan ballonnen, bordjes, slingers, bekers en andere artikelen deze artikelen zijn op  deze pagina verkrijgbaar.

Taart
Op deze site zijn overheerlijke kant en klare taarten te bestellen.

Knutselactiviteiten

Parels maken
Maak van zelfhardende klei ronde bolletjes (brooddeeg kan natuurlijk ook).Steek met een saté prikker gaten door de bolletjes heen.Zo kan er later een draad doorheen geregen worden.
Laat de klei goed drogen en verf de bolletjes.Strooi eventueel wat glitter over de bolletjes.

Zeedierenslingers maken
Knip uit kleurplaten (leuke links) simpele zeedierfiguren.Trek deze figuren over op karton en knip ze uit.Laat de kinderen de figuren zelf versieren met stift of verf.Prik boven in het figuur een gaatje en rijg er een touwtje doorheen.Span een draad (als slinger) door de kamer.En hang de zeedieren met het touwtje aan het draad.Versier de draad verder met serpentines, crêpepapier en ballonnen.

Waterbollen maken
Neem kleine potjes met schroefdeksel. Geef de kinderen kleine spulletjes om in hun potje te stoppen, kleine ronde kraaltjes (parels), glittertjes, en dergelijke Lijm een klein beeldje aan de binnenkant van het deksel. Vul het potje met water, schroef het deksel er goed vast op, gebruik eventueel wat lijm!
Versier eventueel het deksel en de buitenkant van het potje nog met wat stickers.

Knutselen met schelpen
Met schelpen kan je hele leuke creaties maken, zoek de schelpen zelf of als je in de buurt van een strand woont, kan je ook samen met de kinderen gaan zoeken. De schelpen schoonmaken en goed afdrogen, dan verder verwerken, bv schilderijtjes maken, kettingen maken door ze op kleine stukjes van een rietje te plakken en deze te rijgen tot ketting.

Spelactiviteiten
Haai, ik heb je!
In principe is het gewoon tikkertje, alleen is de tikker verkleed als haai. Bijvoorbeeld een stuk karton in een haaienvin knippen en deze op het hoofd van de tikker maken met een elastiekje. Als alle kinderen af zijn, is iemand anders de haai.

Octopus spel
Eén kind is de octopus (tikker) en probeert de vissen (de andere kinderen) te vangen (te tikken). Op het moment dat een vis is gevangen, wordt dit een tentakel en helpt hij of zij de octopus mee om vis te vangen.
Het kind wat als laatste overblijft, wordt nu de octopus.

Onderwater snoepen
In een bakje met water wordt een snoepje gestopt.De kinderen proberen (om de beurt) met de handen op de rug een snoepje uit het water te vissen met hun mond.Als het gelukt is mag de volgende. Tussendoor kan het water natuurlijk steeds ververst worden.

Dolfijn prik je
Print van internet een (grote) foto van een dolfijn of walvis. Knip de staart eraf en plak de vis op een stuk karton en hang dit op. Op de staart prik je een punaise (of dubbelzijdig tape).Nu is het debedoeling dat de kinderen geblinddoekt de staart op de juiste plek hangen.

Parel zoeken
Verstop in huis, of in de tuin parels (knikkers) (of andere voorwerpen). De kinderen moeten deze vinden.

Onderwater race
Dit is een spel voor buiten. Voor dit spel heb je 2 paar (volwassen) flippers, 2 duikbrillen nodig en 2 emmer(tjes) water nodig. De bedoeling is dat je 2 teams hebt en dat een kind met de flippers enduikbril op, het water van één kant naar de andere kant moet overbrengen. Daarna moet hij de flippers en bril afstaan en gaat het volgende kind op en neer. Het team dat aan het eind van de rit het snelst is (of het meeste water nog in de emmer heeft zitten) wint.

Visspel
Neem een doos en versier die met vissen, koraal, planten en dergelijke. Stop er snoepjes in en laat de kinderen deze vangen met een hengel met een klein haakje. Verpak de snoepjes in kleine netjes bv van mandarijnen – sinasappels.
Heb je een hengel met magneetje? Verpak de snoepjes wederom in kleine netjes maar maak er nu een klein ringetje aan vast.

Zeemeerminnendans
Op leuke liedjes dansen de kleine zeemeerminnen door de kamer. Met de armen maken ze allerlei sierlijke bewegingen, wie danst het mooist?

Kwallenspel
Leg verschillende hoepels op de grond, dit zijn de kwallen. De kinderen gaan nu proberen om van hoepel tot hoepel te springen, ze mogen niet buiten de hoepel komen, dan vallen ze in het water en zijn ze af. De hoepels steeds verder uit elkaar leggen totdat er een winnaar is.

Luchtbellenspel
Blaas blauw en witte ballonnen op, dit zijn de luchtbellen. De kinderen moeten de ballon tussen hun knieën gekneld houden en met de ballon zo snel mogelijk naar de andere kant van de kamer rennen tot bv achter een lijn. Daar moeten ze de ballon proberen kapot te laten knallen. Wie is er als eerste?

Sardientjesspel
Een kind speelt voor sardientje, de anderen staan even in de bijkeuken terwijl de sardien zich verstopt. Nu mogen de anderen gaan zoeken, heeft iemand de sardien gevonden dan gaat hij er zo stiekem mogelijk bij zitten. De anderen blijven zoeken en doorgaan, wie de sardien gevonden heeft gaat erbij zitten totdat iedereen klaar is met zoeken. De eerste die de sardien heeft gevonden mag nu de sardien zijn. Leuke verstopplekjes zijn bv onder een bed, hoeveel sardienen kunnen er onder een bed? Of in een kast, achter de deur van een klein kamertje, onder een dekbed, etc.

Strandballenspel
Blaas een strandbal op, laat de kinderen op een rij staan, de eerste heeft de bal vast en geeft de bal door naar achteren. Als de laatste de bal heeft rent hij naar voren en begint het weer opnieuw.
Maak eventueel twee teams en maak er een wedstrijdje van, wie kan het snelst een bepaalde afstand afleggen?

Share

Laat een Reactie achter