K3 kinderfeestje thuis

K3 de Belgische meidengroep is nog altijd enorm populair bij jonge meisjes. Een K3 feestje is dan ook een ideaal thema voor uw kinderfeestje thuis voor deze doelgroep. K3 staat voor veel jonge meisjes ook voor prinsessen, daar kun je dus ook heel veel mee doen.

Uitnodiging
Gebruik een sjabloon van de uitnodigingen maken pagina om een K3 uitnodiging te maken.

Taart
Op deze site is het mogelijk om een K3 taart te bestellen.

Aankleding
Dek de tafel met een K3 tafelkleed of een wit tafelkleed waar je rode, gele en blauwe crêpe slingers op legt. Zet hier K3 bekers en borden op. Hang verder K3 ballonnen en een K3 vlaggenlijn op.
Deze artikelen kan men op deze pagina verkrijgen.

Knutselactiviteiten
Kleurplaten
Print vanaf het internet K3 kleurplaten uit en zet kleurpotloden neer. Download kleurplaten op deze pagina.

 

Spelactiviteiten
K3 disco
Simpel, maar erg leuk voor de kinderen. Lekker dansen op de muziek van K3. Je kunt ook de kinderen “op laten treden”, door ze in groepjes zelf een liedje te laten zingen.

Stoelendans
De kinderen dansen op de muziek van K3. Stopt de muziek dan moeten ze zitten. Er staat altijd 1 stoel minder dan dat er kinderen zijn. Wie niet kan zitten is af.
Je kunt dit ook variëren; De kinderen staan in een kringetje. Één kind krijgt een K3 voorwerp, zoals een ballon, een pop of tekening en de muziek start. Nu geeft het kind het voorwerp door dat vervolgens weer wordt doorgegeven, etc. Totdat de muziek stopt. Diegene die nu het voorwerp heeft is af.

K3-10000-luchtballonnen-backstage2

Plaats de microfoon
Haal van internet een grote K3 afbeelding van internet af. Leg deze neer op plak hem op de muur. Knip nu van een ander stuk papier een microfoon uit die een beetje ter grote bij de afbeelding hoort. Doe een stukje dubbelzijdig tape aan de onderkant van de microfoon. Nu moeten de kinderen geblinddoekt de microfoon in de handen van Karen, Kristel of Josje plakken.

K3 plaatjes zoeken
Zoek een leuke afbeelding op internet en plak deze in een word bestandje. Je hoeft niet een heel groot plaatje te gebruiken. Het plaatje kan wel 4 of 6 keer op een A4 tje komen. Print het vervolgens een paar keer uit, zodat je veel plaatjes hebt. Verstop de plaatjes of verschillende plekken in het huis of de feestruimte. Het kind wat de meeste plaatjes vind is de winnaar.


Prinsessen kietelenGeef de kroon door

Alle prinsessen zitten in een kring. Zolang de muziek speelt moet het kroontje worden doorgegeven. Als de muziek stopt is degene die de kroon draagt “af”. Dit gaat door tot er 1 winnaar over is

Prinsessen zijn zeer gevoelig. Kijk maar naar de prinses op de erwt. Welke prinses kan goed tegen kietelen? Kietel elkaar met een veer op de neus of onder de voeten. Wie houdt het vol zonder te giechelen?

k3

Make-up
Een prinses heeft natuurlijk make-up. Zet de kinderen twee aan twee neer wat voor veel plezier zorgt omdat ze elkaar dan goed zien. Zodat we onze prinsessen kunnen gaan opmaken.

Ringenspel.
Iedereen gaat in een kring zitten en de jarige in het midden. Span om de kring een touw waar een ring aan zit. Zet de muziek aan en laat de kinderen de ring doorgeven. Als de muziek stopt, mag degene in de kring weer kijken en dan moest ze raden wie de ring heeft. Als het goed is, mag het meisje dat de ring vast had midden in de kring en degene die het goed geraden heeft mag een prinsessenring voor zich zelf uit zoeken.

Zoen de prins
Dit is een variant op ezeltje prik je. Hang een A3 kopie van de prins op gezichtshoogte voor de kinderen (hang er eventueel wat kranten achter ter bescherming van de muur). Gebruik e

en theedoek als blinddoek. Doe alle prinsessen lippenstift op. Blinddoek het eerste kind, de geblinddoekte zoenster wordt rondgedraaid en stilgezet voor de prins. Ze moet proberen zo goed mogelijk op de wang van de prins te zoenen. Zet de naam van de prinses bij de zoen. Totdat alle prinsessen zijn geweest, de beste zoen heeft gewonnen.

De Koninklijke dans
Maak een diepe buiging en zwaai daarbij met je hand. Daarna rechtervoet naar voren en naar achteren. Linkervoet naar voren en naar achteren. Beetje buigen (door de knietjes) en de rok wat omhoog houden (of net doen alsof). Een rondje draaien. Weer de rechtervoet naar voren en naar achteren. Als de dans is afgelopen weer deze Koninklijke buiging maken zoals in het begin.

K3-10000-luchtballonnen-backstage1

Zoek de schat
Verstop voordat het feest begint zilveren plastic muntjes in de feestruimte. Vertel de kinderen dat de ‘Koninklijke Schat’ door dieven is gestolen. De taak van de kinderen is om de munten allemaal te zoeken en ze in de Gouden Schatkist moeten doen (een goud gespoten schoenendoos).

Lopen als een prinses
Doe het aantal gasten door de helft en maak zo twee teams. Maak hier twee rijen van en zorg ervoor dat je vijf meter rechtuit kunt lopen. Laat de spelers één voor één naar voren lopen met een vrij dik boek op het hoofd. Het team waarvan alle spelers het snelst heen en weer zijn gegaan mag zich het Koninginneteam noemen! Tijdens dit spel leer je goed rechtop te lopen als een echte prinses

Share

Laat een Reactie achter

  1. Monica

    Zojuist een leuk K3 dekbed ontvangen van de Tros bedankt voor de goed tip..

  2. DiskwalificatIe

    West-Afrika wacht op jou niet k3 feestje