Heksen kinderfeestje thuis

Knibbel, knabbel, knuisje… iedereen kent het sprookje van Hans & Grietje en natuurlijk dat smakelijke huisje van de heks. Vandaag hoeft gelukkig niemand bang te zijn voor heksen, want ze hebben een goede bui en willen iedereen laten genieten van haar knibbel knabbel huisje en haar tovenaarspraktijken op jullie heksen feestje!

Uitnodiging

  • Download een heksen plaatje en de tekst binnenin de uitnodiging schrijven met een veer en citroensap. Wanneer je hier een hete strijkbout op zet, wordt de tekst weer zichtbaar. Dat is pas echt toveren.
  • Maak de uitnodiging voor het heksen kinderfeestje met behulp van bezemsteeltjes van kleine stokjes hout en maak er met touwtjes een bezem aan. De uitnodiging schrijf je op een klein papiertje en bind je om de bezemsteel heen met een elastiekje
  • Of gebruik een sjabloon van deze pagina  of deze pagina.
  • Op eenfotobewerken.nl staat een handleiding hoe u de jarige kan veranderen in een heks. Wanneer het eerste sjabloon gebruikt kan u ook vrij de in een heks veranderde jarige over deze uitnodiging plaatsen. Ik zal hier op binnenkort een voorbeeld van maken.

Aankleding
Zorg dat de ruimte niet te helder verlicht is, het mag best wat schemerig zijn. Hang slingers op, in de feestwinkel zijn slingers te koop met heksen, of maak zelf slingers van groen en paars crêpepapier. Maak een groot spinnenweb van een hoepel, span met zwart garen draden, en weef met zwart garen hierdoor. Plaats een grote spin in het web. Hang de hoepel op. Spinnen, vleermuizen, en andere griezelige beesten, zijn te koop in de speelgoedwinkel. Kan je ook een grote plastic kikker op de kop tikken is dit helemaal leuk, want die was vroeger een heel knappe prins, maar nu is die door jou betoverd. Plaats de kikker op een stuk boomstam. Als je het hebt een zwarte pluche kat. Zet in een hoek van de ruimte een tafeltje, met een kaars, een doodshoofd, een toverboek, zet wat flesjes neer met gekleurd water. Dit gekleurd water kan je maken door levensmiddelen kleurstof te gebruiken, of door crêpepapier in het water te leggen. Heb je een bol van een plafonnière, kan die ook gebruikt worden eventueel met een klein lampje erin. In de dierenspeciaalzaak zijn leuke muisjes te koop, verspreid die door de ruimte. Zet wat lege jampotten met een waxinelichtje erin neer. Maak er een echt heksen hol van. Artikelen voor een heksen feest zijn op  deze pagina verkrijgbaar.

Taart
Slagroomsoesjes heksen puisten. Op deze site zijn overheerlijke kant en klare taarten te bestellen.

Knutselactiviteiten

Een heksen hoed maken
Hier heb je voor ieder kind 1 1/2 vel zwart fotokarton voor nodig. Knip voor de rand een cirkel, zo groot mogelijk uit het hele vel fotokarton. Knip uit het midden een cirkel uit zodat er een rand overblijft. Maak van het 1/2 vel een trechter, en niet deze vast met nietjes. Maak aan de onderkant knipjes van ongeveer 1 cm. Stop de punt in de opening van de rand en vouw de knipjes om en plak deze vast aan de onderkant van de rand. Versier de hoed met sterren, zonnetjes en maantjes van gekleurd papier.

Indien je het kinderfeestje houdt in de tijd dat de tuinen gesnoeid worden, en je hebt de beschikking over bv. wilgentakken, dan kan je samen voor alle heksen een bezem binden.
Neem een dikke tak die als steel fungeert, Neem een bosje takken dat wat dunner is en maak de takken even lang. Bind met behulp van ijzerdraad de takken om de steel. Stop het uiteinde van het ijzerdraad goed naar binnen.

Spinnen.
Neem een zwart bolletje wol, en vier pijpenragers. Steek de pijpenragers door de wol en buig de poten.

Schminken als heksen
Breng een basis aan van grijs over het hele gezicht. Teken met een penseel en zwart de gezichtslijnen, rond de mond en de ogen. Breng wat pukkels met zwart en groen en een klein beetje donker rood. Breng eventueel wat zwarte tandenlak aan.

Spelactiviteiten
Heksen bezemsteel vliegen
Wat heb je nodig: 1 of 2 heksen bezem(s), pylonen om een parcours uit te zetten. Het gaat er niet om dat de heksen zo snel mogelijk vliegen, maar dat ze sierlijk vliegen. Vlieg zelf de route voor, laat de heksen de route navliegen. Vlieg deze route ook eens met twee heksen op een bezem. Tijdens het vliegen moet de heksen goed uitkijken of ze trollen en elfen ziet. Zijn deze in de buurt dan moet ze hard op de grond spugen om de trollen en elfen bang te maken.

Krijsen
Verdeel de groep kinderen in drieën. De eerste groep staat aan de ene kant van de tuin, en krijgt een zin ingefluisterd. Op het teken van de ouder wordt die geschreeuwd. Een tweede groep heksen staat de andere kant van de tuin en probeert de zin te verstaan. In het midden van staat de derde groep heksen die als stoorzender fungeert. Zij krijsen zo hard dat de eerste groep niet te verstaan is voor de tweede groep.

Toveren
We eten allemaal een toverbal om meer toverkracht te krijgen. Met zijn tweeën bedenken de heksen zelf een toverspreuk, en we laten zien wat er met die spreuk kan gebeuren. Om te kunnen toveren kan je gebruik maken van een goocheldoos en de kinderen twee aan twee een truc te laten oefenen en deze te laten uitvoeren.

De pukkel op de heksen neus
Teken op een groot stuk karton een heksen hoofd met een flinke lange heksen neus, geef de aanwezige kinderen een kauwgom in hun mond en doe ze daarna om de beurt een blinddoek om. Daarna moeten ze de kauwgom proberen op de neus van de heks te plakken. Degene die de juiste heksen pukkel heeft gecreëerd, wint.

Wat is er weg
Alle kinderen gaan in een kring zitten, leg in het midden een heksen hoed met daaronder verschillende voorwerpen(griezelige snoepjes, of insecten bijv.)Alle kinderen moeten goed kijken wat er onder de hoed ligt. Een kind gaat even op de gang en er wordt iets onder de hoed vandaan gehaald, waarna het kind terugkomt en onder de hoed kijkt en moet vertellen wat er onder de hoed is verdwenen.

Slanghappen
Net als snoephappen, maar dan met zure matjes / spaghetti’s

Grabbelen
Grabbelen in een pot met wormen en oogballen – De heksen 1 voor 1 geblinddoekt laten grabbelen. De wormen zijn in het echt slieren gekookte spaghetti en zilveruitjes kun je voor oogballen laten doorgaan. Onderin de pot zit een leuk klein grabbelcadeautje voor de dappere heks.

Heksen diploma
Aan het einde van het feest krijgt elke heks een heksen diploma uitgereikt. Je kunt het diploma printen en aan de kinderen meegeven. Download een heksen diploma hier.

Share

Laat een Reactie achter

  1. Sonja

    Leuk feestidee, Zeker in deze tijd rond Halloween. Volgende week met mijn dochter en de Heksjes lekker knutselen, griezelen en heksen. Dat gaat zeker lukken met deze tips. Op deze pagina nog even wat leuke heksenbezems en een heksenketel besteld. Dat gaat zeker een leuk feestje worden!

  2. Esmee

    Hoi ik esmee van gaal maak er een kampeer heksen feest van