Griezel kinderfeestje thuis

Ga direct aan de slag met en tover je kinderfeestje eenvoudig om in een griezelig griezel kinderfeestje.

Uitnodiging

Nodig:
Wit stevig knutselpapier, A4 formaat
Zwarte stift
Rode stift
Lijm

Maken:
Print voorbeeld van skeletje uit  (download hier).
Print voorbeeld van spook kaart uit  (download hier).
Trek de spookkaart over op vellen wit knutselpapier. Knip ze uit, en teken de randen af met zwarte stift. Knip de oogjes uit en teken langs de rand waar de ogen uitgeknipt zijn ook met zwarte stift. Teken de mond en kleur in met rood. Kleur ook de ogen van het skelet rood en zwart.
Knip het skeletje uit het papier van het geprinte voorbeeld, ietsje kleiner dan de spookkaart.
Plak het skelet aan de binnenkant van de spookkaart. Als het goed is, moeten nu de ogen van het skelet, precies achter de opengeknipte ogen van de spookkaart passen.
Als je de kaart dan dicht doet, zie je de ogen van het skeletje door de ogen van het spook!
Aan de binnenkant van de kaart kun je de informatie over het feestje schrijven.

Of gebruik het gratis sjabloon op deze pagina.

Monstertaart
Maak een cake in een ronde, ovenvaste schaal. Voeg aan het beslag druppels groen kleurstof toe totdat het beslag mooi groen is.
Nodig:
Poedersuiker en water
2 gele toverballen of ronde spekjes
2 paarse skittels, smarties of tum tum
2 rode zure matten
1 plastic boterhamzakje
1 klein Barbie of ander klein poppetje
3 groene veters
Snijd de bruine korst van de bovenkant van de cake, zodat het groen verschijnt.
Maak plakglazuur: voeg druppels water aan de poedersuiker toe tot er een dik, smeerbaar glazuur ontstaat.
Snijd een opening voor de mond van circa 12 cm breed, 6 cm hoog en 5 cm diep.
Maak twee kleine holletjes waar de ogen moeten komen en plak de toverballen hier in met glazuur. Plak de skittels op de toverballen.
Knip de lippen van de rode zure mat en plak die rond de mond met glazuur.
Doe het plasticzakje over de haren van de pop en zet de pop op zijn kop in de bek van het monster.
Vul de bek verder op met stukken groen veter en laat die er ook een beetje uitsteken.

Op deze site zijn overheerlijke kant en klare taarten te bestellen.

Aankleding
Hang spokenvlaggen op en maak een griezel tafel met daarop eng snoep: vul een kom met popcorn en, doe er een paar wijngum slangen bij en plak er ogen op. Snoep op stokjes kan er ook eng uitzien, bijvoorbeeld marshmallows als oogbollen met dropjes als pupillen.

Feestversiering hoort er natuurlijk bij. Denk hierbij aan ballonnen, bordjes, slingers, bekers en andere artikelen deze artikelen zijn op  deze pagina verkrijgbaar.

Knutselactiviteiten

Hangspoken maken
Iedereen kan helpen met de versieringen en papieren griezel spoken maken. Print een spook uit en laat de kinderen deze uitknippen. Hang die op tijdens het feest en geef ze na afloop mee.

Spokenslinger

Geef elk kind een één of meerdere papieren bordjes laat ze daarop een spook, doodshoofd of andere griezel tekenen en knip deze uit.Neem een stuk touw en maak aan het einde een dikke knoop. Haal het touw door een rietje en dan door de versiering. Ga zo door tot de griezel slinger klaar is.

Spookmobiel
Nodig:
1 satéstokje
Per spook 1 laagje van een tissue, een stukje crêpepapier of dun rijstpapier van 20 x 20 cm
Dun wit draad of nylondraad
2 paperclips
Zwarte en eventueel rode stift, naald, schaar, snoeischaar, breekmesje

Voorbereiden
Knip de punt van het satéstokje af met een snoeischaar. Snijd met een afbreekmesje de uiteinden circa 1 cm in.
Tijdens het feestje
Vouw één van de tissues in twee gelijke delen om een papiertje. Teken net onder de vouw ogen en daaronder eventueel een verwrongen mond. Doe dit ook bij de andere tissues.
Buig de paperclips helemaal open. Maak een bult in het midden en twee uitsteeksels naar de zijkanten (als een hele hoge drempel in de weg).
Knoop een draadje aan het midden van de bult van de paperclip en haal dat door een naald. Steek de naald door het midden (van onder naar boven) van één van de spoken. Doe dit ook bij het andere spook.
Hang de spoken, griezel vervolgens ieder aan het uiteinde van het satéstokje. Doe dit door de inkeping van het satéstokje te halen en vast te binden.
Knoop een draadje in het midden van het satéstokje en hang het ergens aan.

Griezelkoekjes versieren.
Teken een spook of doodshoofd vorm op dun karton. Leg de vormen op uitgerold deeg en snij de vormen zorgvuldig uit. Snij twee gelijke vormen uit om eventueel gebakken lolly’s te maken. Druk een stokje in één van de twee en leg de andere erop. Als de koekjes afgekoeld zijn kunnen de kinderen deze gaan versieren met glazuur en snoepjes.

Spelactiviteiten
Griezel spookhuis
Houd een speurtocht door het halfdonkere huis. Laat enge sporen achter om de weg naar de schat te wijzen. Maak het extra griezelig met flikkerende lichtjes en gillende spoken.

Het griezel pakje
Van tevoren wikkel je een prijsje in een heleboel lagen krantenpapier, zwart crêpepapier of wc papier, zodat het een mummie lijkt. Tussen de lagen verstop je snoepjes. Voor het spel laat je iedereen in een kring zitten en draai je spookachtige muziek, die een volwassene aan- en uitzet. Als de muziek begint, moet het pakje worden doorgegeven. Als de muziek stopt, mag degene die het vast heeft, er een laag afhalen en het snoepje houden. Ga zo door tot de winnaar het prijsje heeft gevonden.

Een eng griezel voelspel
Laat geblinddoekte kinderen enge dingen in de hand nemen (een natte spons, spaghettisliertjes, slijmdingetjes, pindakaas, een ei) en voelen wat het is.

Zerkendans
Maak van stevig grijs papier grafstenen en zorg voor griezelige muziek. Speel dit spel als griezel stoelendans.

Monsterlijke griezel mond
Nodig:
Schoenendoos, knutselpapier of verf, enge ogen en rare oren, tape, knikkers.
Snij / knip een opening uit de doos, met uit elkaar staande tanden die dienen als poortjes. Schrijf boven ieder poortje een score, hoe smaller het poortje hoe hoger de score. Geef de kinderen knikkers en plak een stukje tape op de grond vanwaar ze moeten knikkeren. Het kind met de hoogste score wint.

Wie is de heks?
Nodig: een schaal, walnootschillen (1 minder dan het aantal kinderen), groene en gele verf, velletje papier en pen voor de puntentelling, heksenhoed.
Halveer de walnoten en hol ze uit. Verf de binnenkant geel of groen. De kinderen zitten in een kring, in het midden staat de schaal met walnoothelften, met de platte kant naar onder, zodat de kleur niet zichtbaar is. De speler die aan de beurt is heeft de hoed op. Alle anderen pakken een walnoot en houden de kleur geheim. De speler probeert nu van ieder kind te raden welke kleur de walnoot is. Dit kind probeert hem te helpen door de kleur in gedachten te herhalen. Na het raden laat het kind de kleur zien. Een volwassene of ouder kind houdt de score (aantal goed geraden bij). Zo komt ieder kind aan de beurt en het kind met de meeste goed is de heks.

Griezel speurtocht
Maak een lijstje van dingen die de kinderen moeten zoeken in de buurt. Je kunt voorwerpen opschrijven maar ook tekenen voor de kleintjes die nog niet lezen kunnen. Denk aan dingen als: zwarte kat, pompoen, vleermuis, skelet, enz… Grotere kinderen kun je ook op pad sturen met een digitale camera en ze foto’s laten maken van de gevraagde voorwerpen. Geef ieder een team een naam zoals de Vampieren, de Mummies, de Spoken.

Zombie tikkertje
Zorg voor een veilige speelplek zonder obstakels. Speel je dit spel buiten baken de speelplek af, en waarschuw de geblinddoekte als hij buiten dit gebied komt. Een kind wordt geblinddoekt en draagt een monstermasker en rubber handschoenen. Iedereen moet binnen de cirkel blijven, terwijl het monster met uitgestrekte armen rondloopt. Als hij gromt, gromt iedereen terug en strekt zijn armen uit. Het kind dat door de zombie wordt getikt is de volgende zombie.

Mummies inpakken
Maak teams van 2. Geef ieder team een wc rol en draai griezelige muziek. Bij het startsein pakt het ene kind het andere in, zonder het papier te scheuren. Vervolgens moet de mummie met gespreide armen naar een van te voren vastgestelde plek rennen en weer terug. De mummie die het eerst terug is wint. Draai de rollen om en speel het spel nog eens.

Pompoenen raden
Nodig: pompoen(en), personenweegschaal en meetlint. Laat de spelers raden hoe zwaar de pompoen is en controleer het daarna op de weegschaal. Raad nu wat de omtrek in cm is.

Ringen werpen
Nodig: Pompoenen, verf of dikke stift, hoelahoep.
Schrijf of verf een nummer op een aantal pompoenen. Zet ze achter elkaar, het hoogste nummer het verste weg. De spelers staan op een vastgesteld punt en proberen van daaruit de hoelahoep om de pompoenen te gooien. Iedere speler krijgt 3 kansen.

Griezel geesten gooien
Leg een walnoot in een wit servetje en bindt er een touwtje of elastiekje omheen. Teken er 2 oogjes op of een gezichtje. Maak er zo een aantal. Zet voor het spel een uitgeholde pompoen, een heksenketel, doos of mand neer. Laat iedere speler van te voren zijn spookje merken zodat duidelijk is van wie welk spookje is. De spelers staan nu om de pompoen heen en gooien allemaal op het zelfde moment, zodat het kan dat sommige spookjes de andere tijdens het gooien wegstoten.

Boe, wie ben ik!
Nodig: witte ballonnen, papiertjes, pen.
Schrijf personages die met griezel te maken hebben op de papiertjes. Denk hierbij aan bv. Frankenstein, vleermuis, spook, mummie… Maak 2 teams. De eerste van het team kiest binnen 3 minuten een ballon, knalt deze en beeld dan het personage op het briefje uit. Zijn team moet het proberen te raden.

Ober er zit een hoofd in mijn soep!
Nodig: Ballonnen, permanente marker, papieren borden.
Maak 2 teams. Geef ieder kind een ballon en laat ze er een gezicht op tekenen. Bij het startsein rennen de eersten van beide teams naar de finish en terug, terwijl ze de ballon op het bord hebben liggen. Raakt de ballon de grond, dan moeten ze de ballon oppakken en de race achterstevoren lopend afmaken.

Griezel spinnenrace
Nodig: oude maillots, iets om ze mee te vullen, touw.
Maak van 2 maillots 4 spinnenpoten en bindt deze aan een ceintuur. Maak evt. een (zachte) hindernisbaan. Verdeel de kinderen in 2 teams. De eerste spelers van beide teams doet de ceintuur om. Bij het startsein lopen ze op 4 (8) poten, met de buik omhoog naar de finish en terug.
Bij aankomst helpt zijn team om de ceintuur af te doen en bij de volgende speler op te doen, die dan vertrekt. De race is gewonnen door het team dat als eerste alle spinnen terugheeft.

Oogbollen graaien
Verstop een aantal olijven in een grote bak gekookte koude spaghetti en laat de kinderen geblinddoekt de oogbollen zoeken.

Griezel verhaal
Vertel een zelfverzonnen griezel verhaal of haal er een van het internet af. Je kunt ook met de kinderen in een kring gaan zitten en een verhaal beginnen waarna iedereen om beurten er een stukje bij vertelt. Neem dit verhaal op en laat het later op de avond nog eens horen aan de kinderen.

Share

Laat een Reactie achter