Geheimagent kinderfeestje thuis

Taart
Koop moorkoppen of negerzoenen en plaats in het midden een dropveter, klaar is je bommetje.Op deze site zijn overheerlijke kant en klare taarten te bestellen.

Uitnodiging
Gebruik het gratis sjabloon op deze pagina.

Aankleding
Teken met stoepkrijt voetstappen op de stoep bij de voordeur, en zet je voordeur, tuin of portiek eventueel af met (nep) rood-wit gestreept politielint (niet betreden)Hang in huis grote vraag tekens op van karton. Zet een lege juwelenkist neer en hang overal in huis en/of buiten voetafdrukken en vingerafdrukkenop. (vingerafdruk met inkt op wit papier en dan vergroten en uitknippen)
Plak ze overal, op de muur, op de grond.Deze afdrukken komen later bij de speurtocht van pas.

Bij binnenkomst van de kinderen kun je ze eerst een vingerafdruk afnemen om te kijken of ze naar binnen mogen.Ook kan je evt. om een codewoord vragen dat je op de uitnodiging geschreven hebt.
Trek ook de voetomtrek over en schrijf licht op de achterkant van wie de voet is.Deze voetomtrekken heb je later nodig bij een spel.

Feestversiering hoort er natuurlijk bij. Denk hierbij aan ballonnen, bordjes, slingers, bekers en andere artikelen zijn op  deze pagina verkrijgbaar.

Knutselactiviteiten

ID kaart maken
Maak van te voren voor ieder kind een kaart met daarop plaats voor een foto, de naam van de spionnenclub, (bij) naam van de geheimagent, een vingerafdruk en een stempel. Maak foto’s van de kinderen en print deze uit zodat deze op de identiteitskaart gepakt kunnen. Verzin samen met de kinderen allerlei bijnamen die ze dan kunnen gebruiken op de kaart. Laat ieder kind een vingerafdruk op de kaart zetten met inkt, inktkussen. Zet er als laatste nog een leuke stempel op.

Spelactiviteiten
Geheim agent trainingsschool
Een echt geheim agent moet natuurlijk in topvorm zijn.Om dat te testen maak je een hindernisbaan in de tuin of in een ruime kamer. Gebruik obstakels om te balanceren, klimmen, weg te duiken, enz.Draai er leuke muziek bij en laat de kinderen het een paar keer herhalen. Hindernis banen doen het
Vaak goed bij jongens.

Geheimagent
Verdeel de groep in twee ploegen en plaatst ze met de rug naar elkaar (ca. 3 meter van elkaar). De groepen zien nu niet dat de spelleider van elke groep één persoon meeneemt en deze metde rug naar elkaar in het midden plaatst. De anderen mogen zich nu omdraaien. Door gebaren te maken moeten zede persoon uit hun groep duidelijk maken wie achter hem staat. Nadat één van de
twee werd geraden, begint het spel opnieuw.

Wat hoor ik?
Een goed geheim agent heeft goede oren.Neem voorwerpen die geluid maken en laat de kinderen het horen (zonder het te laten zien natuurlijk).Laat ze raden wat ze horen.

Vermommingsrace
Alle goede agenten weten hun eigen identiteit goed te verbergen.Maak een start en finishlijn en deel de kinderen op in 2 teams.Geef ieder team een tas of koffer vol met vermommingen: hoeden, lange jassen, pruiken, brillen, enz.Bij het startsein kleden de eerste 2 deelnemers van beide teams zich aan, rennen naar de finish en terug en doen alles weer uit.Vervolgens start nummer 2 enz.
Het team dat het eerst zijn missie heeft volbracht wint.

Wie ben ik?
Voor het feest maak je bordjes met namen van favoriete film- en/of cartoonhelden.
Plak de bordjes op de ruggen van de kinderen en laat ze om beurten vragen stellen of laat de anderen het uitbeelden.Voor jongere kinderen kan het eenvoudiger door gebruik te maken van plaatjes of voorwerpen i.p.v. karakters.

Speurtocht
Nu begint de test voor geheim agenten pas goed.Er moet een diefstal opgelost worden. De juwelen kist is leeg. De schat is verdwenen!Leg een briefje in de kist met een aanwijzing in geheimschrift.
1=a, 2=b, 3=c, enz. je kunt de kinderen eventueel een briefje meegeven met het alfabet erop.Stuur ze naar een van de voet of vingerafdrukken. Op de achterkant staat een nieuwe boodschap (ingeheimschrift). Neem van te voren een persoon in gedachten die de dief is en aan de hand van die persoon laat je een spoor achter.Denk aan een krant, een ansichtkaart, een veer, lege tas, kledingstuk, post-it, enz.Door het spoor en de aanwijzingen te volgen komen de kinderen uiteindelijk op de plek waar de buit verborgen ligt.Maak buideltjes met chocolade munten, kleurrijke snoepjes, schatkistjes….

Voetafdrukspel
Neem de voetafdrukken die bij binnenkomst zijn overgetrokken en laat de kinderen hun eigen
Voetafdruk zoeken.Je kunt dit ook uitgebreider spelen en ze om beurten alle voetafdrukken bij de bijbehorende kinderen te zoeken.

Zoek de Party Bags
Aan het eind gekomen krijgen de kinderen een party bag (webshop) mee naar huis. Maar ze moeten
wel eerst gevonden worden.Verstop ze en geef ieder kind om beurten een aanwijzing waar zijn of haar party bag verstopt ligt.Na afloop van deze geslaagde missie ontvangt iedereen een diploma en mag zich geheim agent noemen.

Share