Dora kinderfeestje thuis

Hoera, het lukte! Een avontuurlijk Dora kinderfeestje thuis met Dora en haar vriendjes.

Dora Uitnodiging
Maak zelf unieke uitnodigingen van Dora met karton. Maak met de computer een mooie plattegrond van de wijk waar je woont (de ‘kaart’ van Dora) en print daarop ‘Ga je mee op avontuur met Dora the Explorer” of gebruik de dora uitnodiging van deze site.

Aankleding
De feestsfeer creëer je met veel ballonnen, slingers, een Dora tafelkleed en geef al het speelgoed dat je van Dora hebt een plekje in de feestruimte. Op deze pagina zijn eventueel dora artikelen verkrijgbaar.

Dora Taart
Bak (of koop) cakejes met daarop een suikerlaagje waar je een Dora ring o.i.d. plaatst. Ook is het mogelijk om op deze site de perfecte taart voor uw feest te bestellen.

Activiteiten
Dora the Explorer spelletjes

Voorbereiding: Neem een groot stuk karton (of plak diverse stukken aan elkaar) zodat je het loopgedeelte van een brug hebt. (Denk aan een lengte van ca 2 meter en een breedte van 80 cm). Teken op de bovenkant ‘stenen’, en knip of snij de brug in grote puzzelstukken.

Verhaal: Dora moet over de brug naar het feestbos. Kunnen de kinderen de brug met zijn allen in elkaar zetten? De brug kun je later in een ander spel gebruiken.

Binnenkomst
Dora the Explorer houdt ervan om zich te verkleden en te spelen alsof. Zorg voor een heleboel gekleurde hoeden, jassen, shirts, vesten enz. zodat de gasten zich kunnen verkleden direct bij binnenkomst.

Dora´s armband knutselen

Gebruik gele kralen en een koord van elastiek om de armband van Dora te maken. De middelste kraal moet een blauwe zijn.

Dora Puzzel
Print voordat het feest begint een aantal kleurplaten van Dora uit, of gebruik een Dora kleurboek.
Plak met lijm de dora kleurplaten op een stuk stevig karton. Knip daarna de kleurplaat in 2, 3, of 4 stukken. Verstop de stukken in de feestruimte. De kinderen moeten eerst allemaal één stuk zoeken, en daarna het kind met het andere passende stuk.

De dora puzzelstenen loop
Maak voordat het feest begint een ´Puzzelbrug´ door steenvormen uit te snijden uit karton. Schrijf met een stift met grote letters op de onderkant een cijfer of vorm.
Vorm met de stenen een cirkel tijdens het spel. De kinderen lopen van steen tot steen terwijl de muziek speelt. Noem een nummer (of vorm) als de muziek stopt. Degene die op de steen staat met hetzelfde nummer wint een kleine prijs (sticker o.i.d.). Herhaal het spel tot alle kinderen een prijsje hebben gewonnen.

Wat zit er in de rugzak van Dora?
Stop voordat het feest begint een aantal voorwerpen in een paarse dora rugzak (meer artikelen dan dat er kinderen op het feestje komen). Gebruik voorwerpen met interessante vormen dat ook prijsjes kunnen zijn. Zoals een balletje, knikkers, een haarband, bellenblaas, krijtjes of plastic diertjes.

Laat de kinderen in een cirkel zitten en laat om beurten de dora rugzak rondgaan. De spelers moeten zonder kijken, voelen wat er in de dora rugzak zit en ze mogen het voorwerp houden als prijsje.

Tip: Je kunt het ‘Rugzak lied’ uit de serie van Dora the Explorer zingen bij het rondgaan van de rugzak.

Rugzak! Rugzak!
Rugzak! Rugzak!
Grote dingen, gekke dingen! Rood, of geel, of blauw!
Ik heb alles wat je nodig hebt!
En alles is van jou!
Rugzak! Rugzak!

Herrie maken met het Fiësta Trio
Maak en versier ‘herriemakers’ van lege WC rolletjes die je aan de boven en onderkant dichtplakt met karton en vult met bijvoorbeeld rijst. Versier ze met stickers, kadopapier, stiften etc. Als de herriemakers klaar zijn kunnen de kinderen met deze instrumentjes het Fiësta Trio nadoen en dansen op dora muziek.

Dora zegt :Swieber niet stelen!
Swieber de vos heeft een aantal voorwerpen gestolen en verstopt in de feestruimte. Wanneer je zegt: ‘Swieber niet stelen’ moeten de kinderen de voorwerpen zoeken. Natuurlijk krijgt ieder kind een kleine prijs.

Kleurplaten van Dora the Explorer
Voor jonge feestgangers is het altijd goed om een stel dora kleurplaten klaar te hebben liggen. Leg ze op de feesttafel en zorg voor stiften en kleuren maar!

Dora Schattenjacht
Combineer de traktaties die wil meegeven met een leuke activiteit. Bak (of koop) cakejes met daarop een suikerlaagje waar je een Dora ring of iets dergelijks plaatst.

Voor het feest begint maak je een aantal foto’s van dingen in je huis. Bijvoorbeeld de schommel, de hondenmand etc. Print deze uit en stippel een route uit door het huis met die gedachten dat de kinderen onder de hondenmand bijvoorbeeld de foto moeten zoeken van de schommel. Als laatste foto gebruik je een afbeelding van jezelf.

Als de kinderen je hebben gevonden heb je een traktatie voor ze.
En vergeet niet ‘Hoera het lukte’ te roepen zoals dora dat altijd doet!

Share

Laat een Reactie achter