Disco Kinderfeestje thuis

Op deze pagina vind je informatie voor het organiseren van een disco kinderfeestje thuis van de uitnodiging tot het snoepzakje.

Uitnodiging disco kinderfeestje thuis

Uitnodiging
Knip voor de uitnodigingen van het disco kinderfeestje thuis grote sterren uit en laat de jarige job er allemaal plaatjes op plakken van zangers en zangeressen. De plaatjes haal je van internet of knip je uit tijdschriften. Op de achterkant schrijf je de uitnodiging.
Vergeet niet om te vragen of iedereen zijn meest coole outfit op het disco kinderfeestje thuis aan wil doen en of ze ook hun favoriete muziek willen meenemen. Dan weet u dat er in ieder geval de juiste muziek wordt gedraaid op tijdens de disco.

Traktatie
Microfoon
Wikkel grote rollen smarties in zilverfolie. Daar bovenop komt een appel/mandarijn ook in folie. Aan de onderkant een trekdrop (die rolletjes van haribo)
Ook is het mogelijk van ijshoorntjes en ronde spekken microfoons te maken. Onder in het hoorntje maak je een gat waar een aardbeien of dropveter uithangt.

Taart
Op deze site zijn overheerlijke kant en klare taarten te bestellen.
.
Aankleding
Voor de aankleding van uw disco kinderfeestje thuis kan er een rode loper voor de voordeur gelegd worden of bij slecht weer in de gang. Versier de ruimte met veel zilverpapier en hang eventueel discobollen op. Posters van popsterren doen het ook altijd goed. Draai gekleurde lampen in de fittingen en hang kerstverlichting op. Wilt u het helemaal spectaculair doen, informeer dan bij de lokale mobiele disco of er wat licht kan worden geleend/gehuurd. Gebruik eventueel disco artikelen van deze pagina.

Knutsel activiteiten
Microfoons maken
Je kunt ze natuurlijk kopen, maar het is net zo leuk om ze zelf te maken van keukenrollen. Laat de kinderen de keukenrollen tijdens het disco kinderfeestje thuis beschilderen of beplakken. Knip van zwart papier grote rondjes uit en plak op elke microfoon een rondje. Laat de microfoons even drogen terwijl de meiden naar de kleedkamer gaan om zich te verkleden voor een geweldig disco kinderfeestje thuis.

T-shirts versieren
Haal wat kleine shirtjes bij Zeeman of Wibra. Doordat ze zo klein zijn (maat 104 bijvoorbeeld), worden het al snel disco naveltruitjes. Decoreer deze samen met de meiden; gebruik textielstiften of verf. Knip de boord uit de hals en het shirtje ziet er geweldig uit. Zo zijn ze al snel een meidengroepje.

Spel activiteiten

Schminken/Fotoshoot
Samen schminken/opmaken met glitters e.d. tot echte glamour girls en boys. Daarna een ‘fotoshoot’ doen met een leuke achtergrond. Plaats de gemaakte foto’s online zodat de ouders van de kinderen deze ook kunnen zien.

Sieraden maken
Maak van kralen sieraden maken van kralen etc. Zorg eventueel voor wat stoere (Hip Hop) hangers zodat jongens deze activiteit ook leuk vinden,

Disco Karaoke
Er zijn karaoke-sets te huur, maar misschien heeft ook iemand een play-station of andere spelcomputer met een sing-along set (te leen).

Disco Danspellen

 • Welk stel kan het langst een ballon tussen beide lichamen of een sinaasappel/tennisbal tussen de voorhoofden, zonder de handen te gebruiken, omhoog houden.
 • Wie kan het langst volhouden te dansen, op allerlei soorten muziek disco muziek, bij stilstaan ben je af.
 • Wie danst het leukst op disco muziek, wie wint bepalen door stemmen.
 • Op een dansmat (spelcomputer) een disco dans wedstrijd houden, om de beurt, de rest moet aanmoedigen.

Ook is het leuk om hiervan foto’s te maken zoals dat in echte discotheken ook gebeurd. Plaats de gemaakte foto’s gratis online.

Alcohol vrije cocktails maken
Gebruik cocktail of wijn glazen. De glasrand bevochtigen en in suiker dopen. Aankleden met schijfjes citroen of sinaasappel, papieren paraplutjes, rietjes met versiering, etc.
Op deze pagina zijn een aantal alcohol vrije coctails te vinden.

Ballondansen
Alle spelers binden met een stuk touw een ballon vast aan hun rechtervoet. Terwijl de disco muziek speelt, dansen de spelers in het rond en proberen de ballonnen van de andere dansers stuk te trappen en hun eigen balonnen goed te beschermen. Elke speler die na het stoppen van de muziek nog een hele ballon heeft krijgt een punt.

Benodigdheden:
Balonnnen
Touw
Muziek

Muziekquiz
Zet van tevoren een aantal disco muziek nummers op een usb-stick of cd. De kinderen moeten proberen te raden wie de artiest is die ze horen. Varieer een beetje in moeilijkheid, van bijvoorbeeld een K3 tot een recent nummer uit de top 40.

Benodigdheden:
Muziek

Limbo
Dans de limbo op uw disco kinderfeestje thuis.Twee personen houden een lat op de zelfde hoogte vast. Alle deelnemers staan in een rij voor de stok. Ze moeten door hun knieen te buigen en achterover te leunen onder de stok door lopen zonder dat ze deze aanraken. Raakt iemand de stok aan dan ligt hij er uit. Is iedereen aan de beurt geweest, dan gaat de stok een paar centimeter naar beneden. Dit is een leuk spel voor alle leeftijden. Het gaat het best als je er opzwepende muziek bij aan hebt staan.

Benodigdheden:
Een stok
Muziek

the Voice of Holland
Hou een playback show in de stijl van the Voice

Share

Laat een Reactie achter

 1. Nami

  hoi, Ik ben nami
  Ik wil mischien ook zo’n feestje orgarniseren en ik heb een vraag:
  Kun je deze disco feestje ook organiseren bij een afscheidsfeestje?

 2. roos

  bedankt nu ga ik een supers feest geven onwijs bedankt

 3. Femke Geerts

  Bedankt voor de tips! Ook zonder budget kan je zo een super feestje geven!

 4. roos

  leuk sommige dingen heb ik al voor mijn feestje hopen dat ze het leuk vinden 🙂

 5. Inger

  Ik vind het super leuk en ik ga ook zo’n feestje geven

 6. Ellis

  Maar ik vind als ik een reactie schrijf het irritant dat het dan zwart is