Dino kinderfeestje thuis

Terug naar het Jura-tijdperk tijdens dit spannende dino kinderfeestje thuis.

Uitnodiging
Nodig: Dino sjabloon, Donkergroen karton, Potlood, Schaar, Enveloppen (download het sjabloon hier).
Print de Dino sjabloon uit en trek deze net zo vaak als jullie gasten uitnodigen over op het karton. Knip vervolgens de pootafdrukken netjes uit en schrijf er de datum, naam etc. op. Schrijf de namen van de gasten op de enveloppen en stop in elke envelop een pootafdrukuitnodiging of gebruik het gratis sjabloon op deze pagina.

DinoTaart
Nodig:
1 beklede onderplaat, 2 x 23 cm ronde cakes, 2 porties botercrème, groene en rode kleurstof, kleine spuitzak, 1 kop chocoladefiches doormidden gesneden, 100 gram groene muntblaadjes, snoepjes voor tenen, ogen en wenkbrauwen.

Dino taart voor een kinderfeestje thuis

Bereidingswijze:
Snijd een cake doormidden. Snijd twee halve cirkels uit de onderkant van ieder helft.
Snijd de tweede cake in een ovaal.
Zet de cake op de plaat, maar maak de kop nog niet vast. Kleur alle crème op 0,7 dl na groen. Kleur 3 theelepels rood, laat de rest ongekleurd.
Smeer groene crème over de hele cake. Maak de kop vast aan het lijf met prikkers en besmeer hem met crème. Smeer met een vork ongekleurde crème willekeurig over het lijf. Spuit een rode mond op de cake. Snijd groene muntblaadjes in de lengte doormidden en zet ze op de kop en de rug van de dino. Plak de chocolaatjes op het lijf. Maak de taart af met snoepjes zoals.

Op deze site zijn overheerlijke kant en klare taarten te bestellen.

Aankleding
Knip uit bruin papier grote pootafdrukken uit en plak die overal in huis op. Teken op de stoep pootafdrukken richting de voordeur. Maak verder hoekjes met stenen, planten en plastic of pluche dino. Hang verder veel ballonnen op in de kleuren van het thema en dek de tafel met het tafelkleed en serviesgoed. Wilt u het heel spannend maken en flink uitpakken, neem dan 2 grote kartonnen dozen, waar bv een koelkast in heeft gezeten en verf of versier ze zo dat ze op een grot lijken. Plak er plaatjes van een dino in. Maak een cd met dino geluiden (bv van Jurassic Park). Laat de kinderen bij aankomst er doorheen kruipen om binnen te komen.Op deze pagina zijn dino artikelen verkrijgbaar.

Knutselactiviteiten

Maak een dino vulkaan
Nodig: Colafles, bakpoeder, wasmiddel, azijn, kleurstof
Maak om de colafles een vulkaan (met zand etc.). Doe in de fles eerst een laagje bakpoeder. Daar bovenop doe je wasmiddel. In een andere fles meng je de azijn met de kleurstof (rood bijvoorbeeld). Nu giet je de gekleurde azijn snel met in de colafles in je dino vulkaan. En daar gaat hij!

Dino Fossielen maken
Nodig: Klei, plastic dino + insecten, blaadjes, takjes, kippenbotjes, schelpjes enz.
Maak van te voren balletjes klei. De kinderen moeten eerst de klei platmaken. Dan de verschillende voorwerpen in drukken en er weer uithalen. Laat de klei drogen. Daarna kunnen de dino fossielen geverfd en/of versierd worden.
U kunt dit ook van te voren zelf maken en verstoppen en dan een dino fossielen zoektocht doen.

Dino versieren
Knip/snij van te voren verschillende dino uit van stevig papier. Ze kunnen versierd worden met glitters, verf, stiften, stickers.

Spelactiviteiten
Dino -tje prik
Probeer geblinddoekt de hoorns op de neus van de dino te plakken.

Dino Botten opgraven
Neem hondenkluiven of gebruik kippenbotjes. In het geval van de kippenpootjes kookt u ze 30 tot 60 min om ze schoon te krijgen. Begraaf ze in een zandbak of een andere geschikt plekje, bv een hoekje in de tuin. Vervolgens kunnen de kinderen de dino botten opgraven.

Dino tossen
Nodig: Kleine dino knuffels of pingpongballetjes (dino-eieren). Een kartonnen doos waarop je een vulkaan hebt getekend. Op de plek van de top snij je een opening uit de doos, waarin de dino of eieren gegooid moeten worden.

Dino grot
Nodig: een grote kartonnen doos waar je evt. aan de binnenkant planten, muurschilderingen en dergelijke op tekent. De doos is aan de voor en achterkant open. Zet een cd-speler klaar met muziek uit Jurassic Park of de Flintstones. Wanneer de muziek speelt kruipen de kinderen een voor een door de grot, maar stopt de muziek dan is het kind dat zich in de grot bevindt gevangen door de dino en dus af.

Pas op de lava
Buitenactiviteit.
Leg een rood kleed neer of teken 2 rode lijnen met stoepkrijt. Verdeel de groep in 2 teams om vervolgens te gaan touw trekken. De teams moeten nu proberen de tegenpartij over de rode lijn of op het rode kleed te trekken.

Het hete dino ei
De kinderen staan in een kring. Een van de kinderen heeft een waterballon of een echt dino ei.
Als de muziek speelt wordt het ei doorgegeven. Stopt de muziek, dan is het kind met het dino ei “uitgestorven”. Speel het spel tot er één kind over is.

Dino Botten bowling
Nodig: Een bal + 10 blikken of plastic flessen.
Beplak ze met papier en teken er een bot op. Laat de kinderen om beurten een paar keer bowlen.

Breek het dino ei
Neem kleine plastic dino of dino stickers. Stop ze in ballonnen (1 ballon per kind) en blaas deze op.
Maak 2 teams en laat de eerste spelers van elk team op het “ei” gaan zitten om het te breken. Wie breekt het dino ei als eerste? Laat ze de prijsjes houden.

Dino brulwedstijd
Laat de kinderen om beurten hun beste dino imitatie ten gehore brengen, in deze wedstrijd waarin iedereen wint. Kies een winnaar voor de stoerste, de luidste, de liefste, de zieligste, de grappigste, enz.

Dino jacht
Teken van te voren een grote dino op karton of stevig papier. Knip hem daarna in puzzelstukken.
Verstop de stukken en laat de kinderen de stukken zoeken om de puzzel weer compleet te maken.

Dino stappen
Maak dino voeten van lege cornflakesdozen. Leg de dozen plat en snij er een X in zodat de kinderen hun voeten erin kunnen steken. Kleur en versier ze en plak er grote tenen op. Geef de kinderen een grote lepel en een dino-ei (pingpongbal of iets dergelijks). Bij het startsein lopen ze dan zo snel mogelijk naar de finish om daar het ei in een nest te leggen.

Dino eitje trap
Bind een ballon aan een touwtje en doe dit om de enkel van ieder kind. De bedoeling van dit spel is, dat de kinderen moeten proberen elkaars ballon kapot te trappen, terwijl ze tegelijkertijd hun eigen ballon moeten beschermen.

Brontosaurus, Brontosaurus, T-REX
(als zakdoekje leggen)
De kinderen zitten in een cirkel. 1 kind is aan de beurt en loopt om de kring, tikt ieder kind op het hoofd en zegt daarbij: Brontosaurus. Als hij aankomt bij het kind waarvan hij wil dat hij hem pakt zegt hij: T-Rex! De T-rex springt op, rent om de kring en degene die het eerst op de lege plek is aangekomen, gaat zitten. De ander heeft nu de beurt.

Grijp de dino staart
De kinderen staan achter elkaar in een rij en pakken het kind voor hem/haar in de zij vast.
Het voorste kind is de Dino kop, het achterste de Dino staart. Als het spel begint, moet de kop proberen de staart te pakken. Lukt het de kop, dan sluit hij /zij achteraan in de rij en begint het spel opnieuw.

Share

Laat een Reactie achter