Cars kinderfeestje thuis

Start je motor voor de Piston Cup, race over de Route 66 en race een razendsnel cars kinderfeestje thuis tegemoet…!!

Uitnodiging

  • Knip een vorm van een cars auto of truck uit een stuk (gekleurd) papier wat je eerst dubbelgevouwen hebt. Op de voorkant kun je een leuke tekst schrijven, een tekening maken of een (uitgeprint) plaatje plakken. Om het helemaal speciaal te maken kun je de buitenkant versieren met wielen van zwart papier. Aan de binnenkant kun je de informatie schrijven.
  • Knip uit zwart papier een groot wiel. Schrijf hier met een zilveren of gouden stift alle informatie op.
  • Gebruik de cars uitnodiging van deze pagina.
Tulband rotonde taart voor uw cars feestje

Rotonde taart
Bak of koop een cake in een tulbandvorm.
Nodig voor de versiering:
6 dropmatjes
1 velletje wit eetpapier
2 cm groene zure mat
1 cocktailprikker
Nieuwe autootjes van 6,5 cm of kleiner, voor elk kind één

  • Snijd de bovenkant van de tulband recht af.
  • Maak plakglazuur: voeg druppels water aan de poedersuiker toe tot er een dik, smeerbaar glazuur ontstaat. Leg een dropmatje op de tulband en knip hem in de juiste vorm. Plak hem vast met glazuur. Leg de overige dropmatjes er tegenaan, knip ze en plak ze vast.
  • Knip het velletje eetpapier in stroken van een halve cm. Knip 10 stukjes van 2 cm lang. Maak de stukjes Maak de stukjes één voor één een beetje nat met een kwast met water en plak ze gelijk midden op de weg vast.
  • Knip vijf strookjes van ongeveer 2,5 cm lang. Maak hier een zebrapad van.
  • Knip een stukje dropmat op hetzelfde formaat als de groene zure mat. Vouw de dropmat dubbel en knip uit de vouw een half rondje, zodat je een heel rondje uit de dropmat hebt geknipt. Rijg de zure mat aan de cocktailprikker en plak de dropmat hier met glazuur tegen aan. Zet dit stoplicht bij het zebrapad.
  • Zet de auto’s op de weg.

Ook is het mogelijk om op deze site de perfecte taart voor uw feest te bestellen.

Aankleding
De meeste simpele versiering kan het leukste effect hebben. Teken bijvoorbeeld met krijt een weg op je oprit, of plaats zelfgemaakte verkeersborden rond de feestruimte. Hang (zelfgemaakte) geblokte finishvlaggen op en zwarte, witte en rode ballonnen en slingers en andere cars attributen.
Wanneer het tijdens het doen van de activiteiten tijd is voor een pitstop, laat de gasten dan rond de cars tafel zitten. Bedek de tafel met wit ovenpapier en met plakband maak je met zwart karton een weg. Maak witte strepen met verf, stift of papier en plakband. Zet een aantal auto’s op de racebaan en laat de kinderen racen.
Feestversiering hoort er natuurlijk bij. Denk hierbij aan ballonnen, bordjes, slingers, bekers en andere cars artikelen deze artikelen zijn op  deze pagina verkrijgbaar.

Knutselactiviteiten
Maak een verjaardagskaart voor de jarige
Snij voordat het feest begint een grote cars auto uit karton. Zet lijm, scharen (let op leeftijd van de gasten!), autobladen, foto’s en plaatjes van cars, krijtjes en stiften op tafel. Als de gasten binnenkomen, kun je ze aan de tafel zetten en een verjaardagskaart voor de jarige laten maken. Zo heeft je kind een mooie herinnering aan zijn verjaardag.

Autospuiterij
Laat de kinderen een auto maken die ze mee naar huis mogen nemen. Schaf kleine houten auto’s aan, of gebruik lege schoenendozen. Zorg voor kliederschorten (eventueel oude t-shirts of overhemden van papa of opa) want we gaan kliederen met verf, plak en stiften! Maak de kinderen enthousiast om hun eigen cars raceauto te maken met strepen en nummers.

Kleuren
Print verschillende kleurplaten uit waarop auto’s of trucks van cars afgebeeld staan. Zorg dat het er kleurpotloden, waskrijtjes of viltstiften op tafel staan zodat de kleurplaten ingekleurd kunnen worden.

Cars kunst
Je hebt hier kliederschorten, oude speelgoedautootje, zwart papier, witte en gele verf voor nodig. Giet een klein beetje verf op een schaaltje. Zet een aantal auto’s met de wielen in de verf. Kinderen moeten hun auto door de verf laten rijden en dan zo het papier op, zodat er “bandensporen” achtergelaten worden. Gebruik een witte stift of krijt om de naam van de kunstenaar erbij te zetten. Hele kleine beetjes verf drogen snel..

Schminken
Altijd leuk! Schmink de gasten met cars race-strepen, auto’s, finishvlaggen, vlammen en nummers.

Spelactiviteiten
Racekampioenschap
Houd een race kampioenschap met opwindauto’s. Maak voordat het feest begint een start- en finishlijn met tape of wanneer je het buiten doet met krijt. Gebruik een vlag om de race te starten en te finishen. De winnaars krijgen een prijsje, snoep of een echte cars beker.

cars takelwagen

Guido’s Cars Race
Hoe snel kun jij een band verwisselen?
Verdeel de kinderen over twee of drie teams. Geef ieder team een autoband (oude banden kun je misschien bij je garage krijgen of lenen). Maak een start- en finishlijn en plaats een aantal pionnen. De kinderen moeten de band om de pionnen heen weer terugrollen naar hun eigen team, waarbij de volgende het parcours moet lopen. Het team dat het snelste is, wint.

Auto’s te water
Leg een zakje autodrop of een cars snoepje in een teil met water en laat de kinderen deze eruit pakken met hun tanden.

Kruiwagenrace
Plaats pionnen en maak een start- en finishlijn die niet te ver uit elkaar liggen. Verdeel de kinderen in twee teams en laat ze een kruiwagenrace houden. Eén kind loopt op zijn handen en een ander kind houdt zijn voeten vast. Als je veel kinderen op het feestje hebt, kun je ze een estafetterace laten houden.

Rood licht, Groen licht
Dit spel kan het best buiten gespeeld worden. Zet de spelers achter een lijn en iemand die de politieman speelt wat verder op. Het verjaardagskind begint meestal als politieman. Hij staat met zijn rug naar de spelers en roept een aantal keren “groen licht”, nu mogen de spelers naar hem toelopen. Wanneer hij roept “rood licht” draait hij zich om en moet iedereen stil staan. Diegene die dan beweegt, wordt uit het spel gezet. Dit herhaalt zich tot iemand de politieman kan aantikken. Hij wordt de nieuwe politieman.

Wie ben ik?
Maak voor ieder kind een kaartje met daarop een plaatje van één van de karakters van Cars (klik op deze pagina voor cars afbeeldingen). Laat de kinderen in een cirkel zitten en plak een kaart op hun rug. Wanneer je “start” roept, kijken de spelers op elkaars rug en geven hints totdat ze hebben geraden wie ze zijn.

Cars uur
Gebruik een boom als basis en wijs een leider aan (bijvoorbeeld de jarige Job). Alle andere kinderen moeten achter de leider aan lopen op dezelfde manier als de leider (bijvoorbeeld springend of hinkelend). Om de beurt vragen de kinderen aan de leider hoe laat het is. De leider kan antwoorden wat hij wil. Maar zodra de leider “ Cars uur ” roept, moeten de kinderen zo snel mogelijk terug naar de basis en de leider moet ze proberen te tikken voordat ze bij de basis zijn.

Naar de andere kant
Teken twee lijnen die parallel aan elkaar lopen, met een flinke ruimte ertussen. Kies een kind uit om de politieman te zijn. De politieman roept “Naar de overkant iedereen”. Op dat moment is het de bedoeling dat alle kinderen de andere lijn hebben gepasseerd zonder te zijn getikt door de politieman. Om het moeilijker te maken kan de politieman ook zeggen ‘Hinkelend naar de overkant iedereen’. Zelf moet de politieman natuurlijk ook hinkelen!

Luigi’s cars bandengooiwedstrijd.
Leg een oude autoband op de grond. Maak op een redelijke afstand van de band een ‘X’ op de grond. Laat die kinderen vanaf de ‘X’ een tennisbal of iets dergelijks in de band gooien.

Pitstop car Obstakelrace – Als je de ruimte hebt…
Regel voordat het feest begint een aantal grote kartonnen platen en dozen. Knip uit het karton 2x dezelfde vorm van een cars auto en plak deze op de zijkanten van een doos. Haal de boven- en onderkant van de doos zodat de kinderen erin kunnen stappen en dus als het ware in de auto op het circuit zitten. Je kunt een handvat maken aan het karton zodat de kinderen het gemakkelijk kunnen vasthouden. Gebruik oude banden, stoelen, dozen etc. Bereid een obstakelcircuit voor met uitdagingen voor de kinderen. De kinderen zijn namelijk de auto’s die over het circuit moeten. Om banden heen, door tunnels (dozen) en iedere keer als ze het parcours hebben afgelegd, krijgen ze een kleine traktatie.

Share

Laat een Reactie achter