Carnaval kinderfeestje thuis

 

Kinderen zijn over het algemeen gek op verkleden. Ben je rond Carnaval jarig of heb je zin in een grote verkleedpartij, dan is een carnaval kinderfeestje thuis iets voor u.

Uitnodiging 

Ballon
Neem een lichte ballon. Deze blaast u op, maar u legt er GEEN knoop in. Op de ballon schrijft u met een stift de tekst voor de uitnodiging. Niet te groot, maar met gewone letters. Laat de letters goed drogen en dan mag de ballon weer leeglopen. Probeer het eerst een keer uit; dit lukt namelijk niet met alle soorten stiften. Stop de ballon in een mooi versierde envelop. Plak stickers van clowns op de envelop en stop er confetti in. De ontvanger moet de ballon opblazen om de tekst te lezen.

TIP: Hou een paar ballonnen achter de hand. Er zijn altijd kinderen die de ballon kapot blazen.

Carnaval is een leuk thema voor uw kinderfeestjeConfetti
Schrijf aan de binnenkant van een dubbele uitnodigingskaart de tekst. Maak voorop met confetti een afbeelding.

Clown uit een doosje
Hiervoor neemt u een stevig doosje. Van een piepschuim bal maakt u een clownshoofd. Die maakt u aan een veer vast. Zorg ervoor dat het hoofd van de clown boven het doosje uitsteekt als de veer ontspannen is. Duw het hoofd op de veer in de doos. Maakt de ontvanger het doosje open, dan springt de clown er uit. Geef hem twee handjes, waarin de uitnodiging (opgevouwen) zit.

Aankleding

Heel veel ballonnen en serpentines.  Artikelen voor een carnaval kinderfeestje thuis zijn op deze pagina verkrijgbaar.

Maskers
Tekenen en schilderen en aan de muren hangen.

Muziek
Verzamel voldoende Carnavalsmuziek voor het hele partijtje.

Verkleden
Laat de kinderen verkleed komen of zie het verkleden als onderdeel van het feestje. Zorg voor een goed gevulde verkleedkist (vaak te huur bij een speel-o-theek of vraag eens rond bij familie en vrienden). Richt een paskamer in met een spiegel.

Schminken
Richt een schminkhoek in waar kinderen zich kunnen (laten) schminken. Misschien kent u wel een buurmeisje die dit wil doen. Informeer wel vooraf of er kinderen zijn die hiervoor allergisch zijn. Zeker goedkope schmink kan zorgen voor huidirritaties.

Taart
Op deze site zijn overheerlijke kant en klare taarten te bestellen.

Activiteiten

Hoed van kranten
Laat de kinderen van een krant een hoed vouwen. Deze kunnen ze verven en versieren met plakkertjes, crepepapier, serpentine en confetti. Laat de hoeden wel goed drogen voordat ze worden gedragen.

Vang de ballon
Eén kind heeft een ballon en gooit hem in de lucht. Tegelijkertijd roept hij de naam van een ander. Deze persoon moet de ballon vangen voordat hij de grond raakt. Vangt hij de bal op tijd, dan mag hij voor iemand anders weer opgooien. Lukt het niet, dan is de eerste weer de ‘opgooier’. Je kunt het ook andersom spelen. Dan blijft de ‘opgooier’ aan de beurt als de ballon wel wordt gevangen.

Ballonbommen
De kinderen staan in een kring. Op de grond is een cirkel getekend, waar de kinderen niet binnen mogen komen. In het midden ligt een doel; dit kan een rondje van papier zijn. Alle kinderen blazen hun ballon op (niet dichtknopen). Op een teken laten zij deze ballon los, richting het doel. Welke ballon komt het dichtst bij het doel neer?

Ballonnenrace
De kinderen moeten een parcours afleggen met een ballon tussen de knieën. Valt de ballon, dan moet er opnieuw worden gestart.

Ballonnenrace twee
Deze is iets moeilijker. De kinderen spelen in twee groepen. Weer wordt er een parcours afgelegd, met de ballon tussen de benen. Alleen wordt nu de ballon overgegeven aan de volgende. Dat moet gebeuren zonder dat de ballon op de grond komt en zonder de handen te gebruiken. Welke groep is het eerste klaar?

Mini-kermis
Hier heeft u wel meer hulp voor nodig om de ‘kraampjes’ te bemannen. Doe in elke ‘kraam’ een andere activiteit: touwtrekken, ballen gooien, blikken gooien, eendjes of vissen hengelen enzovoort. Voor de kinderen maakt u een ticketboekje, dat ze aan het begin (of al bij de uitnodiging) krijgen. Elk ticket is voor een spel. Doe hier ook bonnen bij voor een glas limonade of een zakje popcorn.

Ballonnen knallen
Geef alle kinderen een ballon. Allemaal tegelijk gaan de kids hun ballon opblazen. Bij wie knalt hij het eerst? Variatie: Blaas de ballon op en laat hem knallen door er op te gaan zitten.

Ballonnen darts
Hang een opgeblazen ballon op. Om de beurt mogen de kids met drie dartpijlen proberen om de ballon te laten knallen. U kunt de ballonnen vullen met confetti, of als u het buiten doet, met water.

Muis in zijn holletje
Maak van pingpongballen drie muizen. Teken er een snoetje op, geef hem snorharen en plak er twee oortjes op. De oortjes moeten wel plat op de bal vastzitten anders kan deze niet goed meer rollen. Neem een kartonnen doos. Snij uit de langste kant drie deuren. Maak de deuren niet alledrie even groot en zet er punten boven. Zet de doos op zijn kop neer. De kinderen moeten de muizen naar het hol rollen. Door welk deur (met de meeste punten) gaat de muis naar binnen? Ieder kind heeft drie muizen.

Geef de clown een neus
Teken een clown op papier. Waar zijn neus moet zitten maak je een groot stuk klittenband. De kinderen moeten proberen een balletje (van de andere helft van het klittenband) zo op de clown te gooien dat hij een mooie neus krijgt.

Prins of prinses van het feest
Laat een jury de prins of prinses kiezen. Deze krijgt een heuse kroon op. Maak van bierviltjes met folie er omheen mooie medailles. Maak er een lint aan vast en reik er aan alle kinderen één uit: de mooiste, de stoerste, de liefste….

Share

Laat een Reactie achter