Astronauten kinderfeestje

Astronauten aankleding
Maak een sterrenhemel door kerstverlichting aan het plafond te hangen. Maak ook gebruik van glow in the Dark sterren en ballonnen. Je kunt er voor kiezen de ruimte donkerder te maken en te verlichten met blacklight. Plak droge bonen op plastic borden en bedek deze met aluminiumfolie. Hang deze manen aan het plafond. Van piepschuim ballen en een verf tover je in een handomdraai mooie planeten. Knip uit zilverkleurig karton sterren en hang ook deze op. Hang verder posters op van astronauten en ruimteschepen. Dek de tafel met het serviesgoed in het thema. Zet bij de ingang van de feestruimte een tafeltje en geef de gasten een naamkaartje. Kruis hun namen dan af op de lijst voor de speciale ruimte missie. Leg ze uit dat wanneer de rest van de bemanning is gearriveerd de ruimte training gaat beginnen. Je kunt van te voren certificaten maken waarop je alle onderdelen kunt afkruisen.

Taart
Een eenvoudige ruimtevaarttaart om zelf te maken. Je neemt een pak cakemix en maakt een tulband. Na het afkoelen leg je de cake op een bord. Rol een stuk (200 gr) marsepein uit tot een dunne plak en legt deze over de cake heen, je snijdt de randjes die overhangen weg en maakt daar de randjes van de kraters van. Bestrooi de maan met chocolademelkpoeder. Als laatste gaan de ruimtevaarttaart kaarsjes erop. Klaar!

Op deze site zijn overheerlijke kant en klare taarten te bestellen.

Knutselactiviteiten

Ufo’s maken
Nodig: een plastic soepkom, een plastic bord, lijm of dubbelzijdig tape, glow in the dark stickers en stiften.
Plak de kom op het bord met de lijm of de tape. Versier daarna de UFO en frisbeeën maar!

Kleurplaten

Aliens maken
Leg keuken en wc rollen, stiften, lijm, stickers, wiebeloogjes klaar en laat de kinderen naar eigen fantasie een alien maken.

Ruimte sneeuwbol
Geef ieder kind een potje (de maat waarin babyhapjes verkocht wordt). Vervolgens vullen met water, babyolie, blauwe kleurstof, glitters en stervormige confetti en klaar is kees! Lijm het potje met een lijmpistool dicht zodat het goed dicht zit.

Spelactiviteiten
Ruimte astronaut/robot
Nodig: Bandana of sjaal om de ogen te bedekken, 4 of 5 voorwerpen die met de ruimte te maken hebben zoals een speelgoedruimte schip, een ster, e.d., een stopwatch.
De kinderen vormen teams van 2 personen. Een kind is de robot en wordt geblinddoekt. Het andere kind geeft de commando’s. De commando’s mogen uit hooguit 2 woorden bestaan zoals: hoog, laag, vooruit, arm uit, links, rechts en helpen de robot de voorwerpen te vinden. Het team dat de snelste tijd neerzet is het winnende team.
Op deze manier kun je ook de cadeautjes laten verstoppen door de gasten en moet de jarige deze zoeken.

Astronauten Stoelendans
In plaats van stoelen maak je van karton een aantal planeten die je vast plakt op de grond.

Zoek de Planeten
Maak van te voren van aluminiumfolie ballen zo groot als een golfbal en verstop ze in de feestruimte.
Bij aanvang van het spel moeten de kinderen in teams van 3 opzoek naar de planeten maar mogen elkaars handen niet loslaten. Welk team heeft binnen 5 minuten de meeste planeten gevonden.

Astronauten race
Wie het laatste de finish haalt wint! Enige regel is wel dat de kinderen moeten blijven bewegen.

Planeten werpen
Nodig: een hoelahoep en een aantal ballen of waterballonnen. Houd de hoelahoep omhoog en laat de astronauten om beurten proberen de “planeten”door de ring te gooien.

Spacewalk vriesdans
Zet muziek op waarop de astronauten lopen alsof ze op de maanlopen. Maar wanneer de muziek stopt moeten de kinderen stilstaan. Wie beweegt is dan af.

Ik vloog naar de maan
Als: Ik ga op reis en ik neem mee.

Natte landing
Buitenactiviteit
Leg een blauw plastic tafelkleed neer en zet in het midden daarvan een emmer water. Geef de kinderen om beurten 3 ballen en geef aan vanaf waar de kinderen mogen proberen de ruimteschepen in de oceaan te laten landen.

Blaas de planeet op
Hang buiten een aantal ballonnen op. De ballonnen moeten op het moment van het spel in de zon hangen. Geef ieder kind een vergrootglas. Bij het startsein houden de kinderen de vergrootglazen zo voor de ballon dat de zonnestralen deze verwarmt. Uiteindelijk zullen de ballonnen knallen. Wie knalt het eerste zijn ballon.

Sterren happen
Als koekhappen maar dan uiteraard met stervormige koekjes

Meteorietenregen
Blaas een aantal ballonnen op. Gooi ze vervolgens in de lucht en vraag de kinderen ze hoog te houden. Ze mogen de aarde niet raken!

Gewichtlozerace
Plaats 4 kommen op tafel voor iedere speler 2. Vul de ene kom met wattenbolletjes. Blinddoek de kinderen en geef ze een lepel. Bij het startsein moeten ze nu proberen binnen 30 seconden de watjes met de lepel van de ene kom naar de andere kom te verplaatsen. Het leuke is dat de watten zo licht zijn dat de kinderen niet weten of er daadwerkelijk een watje op de lepel zit.

Maanstenen race
Knip of scheur schuim (het soort dat in bv matrassen wordt gebruikt) in stukken.
Verdeel de kinderen in 2 teams. Zet een parcours uit, evt. met hindernissen en zet op het keerpunt een emmer neer. Geef de eerste 2 kinderen een (vlees)tang en laat ze bij het startsein een “maansteen”oppakken en naar de emmer brengen. Dan rennen ze terug en geven de tang aan het volgende kind. Het team dat het eerste de maanstenen in de emmer heeft, wint.

Share

Laat een Reactie achter