De boerderij is te vinden tussen Akkrum en Terherne. Terherne is bekend als het Kameleondorp. Hier worden de boeken over Hielke en Sietse Klinkhamer werkelijkheid.Vanaf 1 juni is ook een lokatie in Terhorne tegenover de kameleon open.
De ijsboerderij is in 1999 gestart in de zuivelfabriek van het dorpje Lenten in de Kameleonboerderij. In 2004 zijn wij verhuisd naar de boerderij tussen Akkrum en Terherne. Op deze boerderij worden 170 koeien gemolken. Van een deel van de melk wordt ijs gemaakt. Wij, Wiebren en Veroni, zijn de derde generatie Veldstra, die hier nu het bedrijf voortzetten. Naast de ijsverkoop is er een ruime keuze uit
diverse boerderijproducten, zoals kaas, schapenkaas, jam,
boerenyoghurt en diverse Friese producten.

 

Op het terras kunt u genieten van een lekker ijsje, een overheerlijke sorbet of een kopje koffie, terwijl de kinderen naar hartelust kunnen spelen en bij de beesten kijken. De omgeving van Terherne leent zich ook uitstekend voor het maken van fietstochtjes. Fietsen zijn eventueel te huur bij de fietsenmaker in het Kameleondorp.

 

Openingstijden:
Bij aanwezigheid altijd open

Lokatie Terhorne woensdag middag en zaterdags en zondags.
vanaf 11:00 tot 18:00
en in juli ,augustus iedere dag open.vanaf 11:00

In onze vernieuwde speelweide kunnen kinderen naar hartelust spelen in de zandbak, op de glijbaan, trampoline of met de speelkar. Daarnaast kunnen de kinderen een kijkje nemen in de koeiestal of bij de paarden.

Naast de speelweide bestaat de mogelijkheid om samen met de kinderen een feestje te organiseren. In overleg met u kunnen we een aantal arrangementen realiseren.

IJsboerderij Boereiis
Jinshuzen 2
8491 MR Akkrum
Tel.0566-652215
Site http://www.boereiis.nl/


Laat een Reactie achter