Planning feestje kinderen 9 jaar en ouder

Kinderen van negen a tien beleven aan de voorbereidingen net zo veel plezier als aan het feest zelf. Betrek ze bij het maken van uitnodigingen, decoraties en de planning van de activiteiten van uw kinderfeestje thuis.

Waar gaat het gebeuren?

 • Een themafeest met alles erop en eraan kun je het best thuis houden, want dan heb je ruim de tijd om alle decoraties aan te brengen.Wordt het een groot feest (bijvoorbeeld omdat dit het laatste jaar op de basisschool is), kies dan liever voor een zaaltje.
 • Een alternatief is om je kind met een select groepje gasten mee te nemen naar de bioscoop of een restaurant. Chinees valt meestal goed in de smaak. Er zijn pizzeria’s waar de kinderen hun eigen pizza kunnen klaarmaken.

Hoe laat?

 • Als het niet perse ‘smiddags hoeft doe je deze leeftijdsgroep een groot genoegen met een feest vroeg in de avond.
 • Slaapfeestjes zijn populair bij kinderen van deze leeftijd. Meestal beginnen ze vrijdagmiddag meteen na school (zodat ze in het weekend bij kunnen komen) of op een zaterdag. Laat de gasten dan bijvoorbeeld om 6 uur komen.

Wat zetten we de gasten voor?

 • Wat oudere kinderen zijn minder kieskeurig, dus culinair heb je meer mogelijkheden. Pizza’s gaan er altijd in, gekocht of zelfgemaakt, net als hotdogs en hamburgers.
 • Bij een groot feest of disco doet een buffet het altijd goed. Bovendien hoef je dan niet zo veel stoelen te regelen. Snacken vinden kinderen meestal ook leuker dan een echte maaltijd aan tafel.

Prijsjes en Afscheidscadeautjes

 • Na een slaapfeestje hoef je de gasten eigenlijk niets mee naar huis te geven. Als je kind al eens een slaapfeestje bij iemand heeft gehad, weet je wat er gebruikelijk is.
 • Voor meisjes kun je denken aan goedkope make-up, glitterhaarspeldjes, sieraden, parfummonstertjes of kleine tasjes. Warenhuizen, speelgoedwinkels en dergelijke bieden volop keuze.
 • Jongens maak je blij met een spel kaarten, leuke sleutelhanger, mini zaklantaarn, of ander gadgets op zakformaat.
 • Wil je liever iets blijvends, geef dan een boek, bijvoorbeeld het nieuwste deel uit een populaire serie. Voor deze leeftijd zijn er allerlei series en je kind weet wel wat op het moment in is.
 • Bij zowel het tropische als het gangsterfeest kun je de gasten een mooi glas geven met een recept voor een cocktail en een paar grappige cocktail accessoires, of een ijscoupe meteen pakje discospikkels en een gekke versiering.
 • Bij een knutselfeest is de gemaakte creatie in principe voldoende als afscheidscadeautje, maar het is altijd leuk om de kinderen ook een stukje taart of een cakeje mee te geven.

Spelletjes en activiteiten
Voor georganiseerde spelletjes zijn de kinderen nu misschien te groot, maar ze stellen het wel op prijs als er enige structuur in het feest zit.

Share

Laat een Reactie achter

 1. jannet

  Het bevalt mij (moeder van zes kinderen) heel erg goed om een kinderfeest om 9.30 te laten beginnen en dan om ong13.00 uur weer naar huis. De Jarige hoeft niet de ” hele” dag op de gasten te wachten. En na het feest kan de Jarige lekker even bijkomen en spelen en eventueel wat kopen van zijn verjaardagsgeld. Ben je als ouder ook in 1 dag van alle kinderstress af. En ik: al vroeg in de middag kan ik al nagenieten van het gegeven feest. En de jarige is ’s avonds weer rustig genoeg doordat alle indrukken geland zijn, om te gaan slapen. Ideaal.

 2. teresa

  ik vin het best wel leuk om disco te doen waar iedereen van houd&je kan ook naar de mackdonalds gan

 3. Marielle schot

  leuke spelletjes
  maar er zitten ook niet leuke bij
  grapje ze zijn allemaal leuk

 4. J.D

  Ik ben 12 jaar bijna 13. En voor mijn leeftijd is het gebruikelijk om gewoon hezellig in de woonkamer (of een andere kamer) te chillen met muziek en vooral zonder ouders! Ik ga met mijn vriendinen eerst gezellig gourmetten dan een flimpje kijken en als een soort afsluiting nog een highthee.
  1. Vooral geen ouders
  2. Iets wat niet kinderachtig is
  3. Laat de kids lekker hun gang gaan

 5. Nicolas vanryckeghem

  Ik heef feestje ik word 10 ik wil naar ergens gaan maar weet niet naar waar voor wat te doen mag 7 kindjes vragen en mag niet te veel kosten geen bowling,cinema

 6. evi

  hoi ik ben Evi en ik ben bijna 10 jaar er zijn zoveel keuzes qua kinderfeestjes enig idee wat meiden van mijn leeftijd het leukste zouden vinden? disco-griezel-zwembad-bowl-spionnen-trampoline-lasergame-escaperoom-taartenbakken-chill-klimbosfeestje

 7. Sugheny

  Ik ben echt benieuwd naar mij feestje want ik ben over 3 weken jarig en 2 dagen daarom