Loopwedstrijdjes

Het is begrijpelijk dat je ertegen opziet om een groep opgewonden kinderen bezig te houden. Moeilijk zijn de spelletjes echter niet en de kinderen vinden het prachtig, dus zullen ze graag meewerken.

Organiseren is het sleutelwoord als het om spelletjes gaat. Vraag je kind welke spelletjes hij of zij graag doet en wat hij of zij op andere feestjes leuk vond om te doen. Maak een lijstje van de spelletjes die je hebt gekozen. Bij een kinderfeestje van twee uur is er tijd voor vier à vijf spelletjes, maar het is verstandig om er nog een paar achter de hand te houden voor het geval er eentje niet aanslaat. Leg vervolgens alle benodigdheden en prijsjes bij elkaar. Houd je lijstje op de dag zelf binnen handbereik, zodat je te midden van alle rumoer even kunt nakijken wat de kinderen ook alweer moesten doen om al die prijsjes te winnen die je hebt ingeslagen.

Leg de lat niet te hoog wat de prijsjes betreft. Houd het bescheiden en laat de kinderen onder geen voorwaarde kiezen. Een mogelijkheid is om na het spelletje alle spelers één sticker of snoepje (dus geen heel zakje) te geven, of steeds de afvallers iets te geven. Daarnaast krijgt de winnaar een klein prijsje. Dit is een makkelijke en doeltreffende manier om iedereen tevreden te stellen. Of ga voor de traditionele aanpak en geef alleen de winnaar iets. Doe gewoon wat jou goeddunkt.

We hebben de spelletjes verdeeld in vijf verschillende categorieën:

Loopwedstrijdjes

Zaklopen
Zet met behulp van pionnen een parcours uit in de tuin of op een grasveldje in de buurt. Leg bij de start twee jute zakken of twee oude kussenovertrekken. Laat steeds twee kinderen tegen elkaar strijden tijdens het spelletjes kinderfeestje. De snelste zaklopers winnen het spel en gaan door naar de volgende ronde.

Ballonnenrace
De kinderen worden in groepen verdeeld (minstens twee). Ieder heeft een ballon. Dan moeten ze van start naar de andere kant rennen, hun ballon knallen en weer terug rennen. Vervolgens doet de volgende van de groep hetzelfde. De groep die het eerst klaar is, wint.

loopwedstrijdjes met ei op lepel

Eierlopen
Maak twee teams. Ieder een lepel in de mond met een ei erop (voor kleine kinderen een nepei). Zet een parcours uit en maak er een wedstrijdje van.

Lepelrace
Leg door de tuin of kamer een hindernissenparcours aan. Bijvoorbeeld een slalom, over een stoel, onder een tafel, een jas aantrekken, stukje achteruit lopen enz. De kinderen moeten dit parcours afleggen met een lepel in hun mond met daarop een tafeltennisballetje of een grote knikker. Deze mag er niet afvallen! Je kunt ook de groep in twee teams verdelen en een estafette houden. De lepel moet dan na het afleggen van het parcours aan de volgende speler doorgegeven worden.

Rennen op drie benen
De kinderen lopen twee aan twee; bij de enkel is hun ene been aan het been van hun buurman gebonden. Hun armen slaan ze om elkaar.

Share

Laat een Reactie achter

 1. rosa jansen

  dankjewel voor deze leuke activiteiten we gaan er een leuke middag van maken.

 2. rosa jansen

  super goed ik ga er iets leuks van maken. maar u kunt er best wat meer spelletjes op zetten. dat is een tip.

 3. Marja Butselaar-Dooijes

  Hoi, ik ben Marja en werk als vrijwilligster met kinderen in de noodopvang asielzoekers. Wie heeft er een oplossing voor mij om met een groep kinderen iets leuks te doen binnen of buiten zonder veel kosten.

  De kinderen zijn 4 tot 13 jaar. We hebben geen gemeenschappelijke taal.
  De kinderen komen uit Irak, Afghanistan, Syrie plus nog 10 andere landen.
  We hebben momenteel geen kinderspeelkamer, geen speelgoed etc..

  Heeft iemand ajb een leuk idee?? Een ruimte kan ik binnen of buiten wel vinden maar het terrein af kan niet voor kinderboerderij etc.. Omdat de groep te groot is qua vervoer.

  Kan ik iets doen wat held kost, een klein bedrag ajb omdat ik het zelf betaal.

  Binnenkort zal het beter geregeld zijn waar ik werk. Meer vrijwilligers,mauto’s en ruimte om speelgoed op te slaan.

  Thanks voor het lezen!!!!

  Met vriendelijke groet,

  marja

 4. monique

  wat een ontzettend leuke site!
  wat staan er een hoop leuke tips en doe-dingen op!
  dit wordt vast een feestje om later nog lang te herinneren.
  (fijn dat er ook leuke low-budget feestjes gedaan kunnen worden)

 5. kabouterplop

  lepel race is een beetje vies want je geeft een vieze lepel aan de volgende speler