De sterrenwacht wordt gehuisvest in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer. De locatie, gelegen aan de rand van een prachtig groot natuurgebied, is ronduit uniek te noemen. Er is weinig lichtvervuiling, er kunnen wel tegen de 2000 sterren met het blote oog worden waargenomen.

De Koepel beschikt over een modern instrumentarium. Een tweetal telescopen en een zonnetelescoop vormen de belangrijkste instrumenten. Een op het zuiden gericht observatieplatform, Sky-Walkgenaamd, is de plek waar bezoekers de sterrenhemel met het blote oog of met een verrekijker kunnen waarnemen. Ook overdag valt er veel te beleven, het uitzicht is ronduit prachtig.

Bij een sterrenwacht kan een Planetarium natuurlijk niet ontbreken. Op de eerste etage van de toren, kan de bezoeker – ook als het bewolkt is – genieten van een heldere sterrenhemel

De sterrenwacht organiseert met veel succes ook kinderfeestjes!

kinderfeestje

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar maken we op een groot scherm een reis door het heelal. We bezoeken de maan, de zon en de planeten. We bekijken de sterrenhemel en laten opnames zien van verre sterrenstelsels en nevels.

 

Bij helder weer kunnen ze zelf door telescopen naar de sterrenhemel kijken. Mocht het regenen of bewolkt zijn, bekijken we met hen in ons planetarium diverse sterrenbeelden. In de zomer hebben ze de mogelijkheid om door speciale filters de zon bekijken. Na de pauze met limonade en chips volgt nog een korte 3D demonstratie. Kortom, een leuke middag of avond die – in overleg – ongeveer 1,5 tot 2 uur duurt.

Sterrenwacht Hellendoorn
Ommerweg 13a te Hellendoorn
http://www.sterrenwachthellendoorn.nl

 

Laat een Reactie achter