Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij hebben geprobeerd het u zo gemakkelijk mogelijk te maken door tips en spelletjes voor u op een rijtje te zetten.

Wanneer u een themafeest organiseert is het belangrijk dat de sfeer van het thema meteen bij binnenkomst is te proeven. Dit kunt u doen door de kamer /tuin vol te hangen met ballonnen en slingers in de kleuren van het thema. Dit is een uitstekende basis! Verder bestaan er voor veel thema’s scènesetters. (zie website) Hiermee tovert u de feestruimte in korte tijd om in de juiste sfeer en met een beetje fantasie en creativiteit kunt u zelf ook leuke decoraties maken.

Door middel van de uitnodiging kunt u alvast de gasten een indruk van het thema geven en kunt u ze, wanneer u dat wilt, vragen zich te verkleden in de stijl van het thema.

Weersta de verleiding om te veel spelletjes te willen spelen. Kinderen zijn snel afgeleid en hebben de nodige afwisseling nodig. Las daarom voldoende pauzes met wat drinken en wat lekkers in en probeer drukke spelletjes af te wisselen met wat rustigere spelletjes. Zorg voor kleurplaten in het thema van het feestje (deze kun je gemakkelijk vinden op internet) voor de momenten dat de kinderen te druk worden of voor het moment waarop u het eten gaat maken.

Naast nieuwe spelletjes is het ook altijd goed wat van de klassieke spelletjes te doen, zodat er niet steeds iets nieuws geleerd hoeft te worden.
Wanneer u aan een spel begint vraag dan liever niet : “Wie wil er …….doen?” Grote kans dat er wel iemand bijzit die nee zegt en de rest van de gasten daarmee aansteekt. Beter is het te zeggen: “Nu gaan we iets heel leuks doen” en daarna kunt u het spel uitleggen. Probeer op een vriendelijke manier uit te leggen, wanneer een van de gasten dwars gaat liggen, dat hij of zij is uitgenodigd op het feestje en dat er wel verwacht wordt dat hij/zij leuk meespeelt. Wanneer u dit niet doet is de kans groot (zeker bij jongere kinderen) dat de rest aangestoken wordt en het feestje daardoor niet wordt wat u ervan gehoopt had.

Een spel kan ook meerdere keren gespeeld worden als blijkt dat het een groot succes is. Als er daardoor niet voldoende tijd meer is voor een ander spel dan geeft dat niets. Het gaat er tenslotte om dat de jarige en de gasten het naar hun zin hebben.

Bij spelletjes waarbij er kindertjes afvallen is het handig de afvallers bij het spel te blijven betrekken door ze bijvoorbeeld te laten helpen jureren. Op deze manier zullen zij zich niet gaan vervelen.
Probeer alle kinderen bij de spellen te betrekken. Er zijn altijd kinderen die wat stiller zijn dan de anderen dus waak ervoor dat het niet steeds dezelfde kinderen zijn die als eerste een beurt krijgen of iets mogen doen.
Zijn er tijdens de spellen ook prijzen te winnen, dan kan het verstandig zijn deze meteen in een zakje of doosje met naam erop weg te leggen. Aan het eind van het feestje krijgt ieder zijn zakje/doosje mee naar huis en zal het verschil in (aantal) prijzen geen reden zijn voor huilbuien.
Heeft u zelf nog handige tips en/of leuke spelletjes die wij door mogen geven dan kunt u ons altijd een reactie geven op dit bericht
Veel succes met het plannen van het feestje en natuurlijk heel veel plezier!!

Share

Laat een Reactie achter