Iedereen kent wel de commercial over een kinderfeest met olifanten, een draaimolen, suikerspinnen, brommers en een luchtballon waarna de gasten na afloop zeiden: ‘Het was een leuk feestje mam, we hebben broodjes knakworst op.’ Het werkt op de lachspieren, maar zo simpel is het eigenlijk wel. Kinderen kijken niet naar wat een feestje kost, als ze zich vermaken, de sfeer goed is en ze lekker bezig zijn geweest, hebben ze al de dag van hun leven. Je kunt dan ook beter relaxed een kinderfeestje thuis geven dan zwaar gestressed bakken vol geld uitgeven, want de kinderen voelen het haarfijn aan en gezellig gaat het dan echt niet worden. Wees origineel en ontspannen, dan komt het allemaal goed.

Een dagje Afrika of helpen op de kinderboerderij
Dieren doen het in de regel altijd goed bij kinderen. Ga in de tuin of in een leuk natuurgebiedje aan de slag met GPS, zet fictieve sporen van dieren uit in het zand, hang informatieve kaartjes met vragen op begeleid met een leuke pluche knuffel van het desbetreffende dier. Speel middels een smartphone of tablet spannende dierengeluiden af en de sfeer is geregeld. Met de hapjes en de drankjes kun je ook helemaal inspelen op het thema… Apenkoppendrop, bananenschuimpjes, bamboeberenkoekjes en taksi jungle green! Wie liever met echte dieren in de weer gaat kan informeren bij de plaatselijke kinderboerderij. Vaak is er een leuk programma waarbij ze de dieren mogen voederen, aaien, borstelen en misschien zelfs wel paardrijden!

1c2ee0ee03e987d1cdcf06abec55c305[1]Lekker sportief
Is de jarige job geen stilzitter en zijn of haar vriendjes dit evenmin? Kies dan voor een sportief feestje buiten de deur. In de regio zijn volop ondernemers actief op dit gebied en zij kunnen een geweldig kinderfeestje organiseren en jou de zorg uit handen nemen. Schaatsen, zwemmen, lasergamen, karten, naar een klimwand of klimbos… Ideaal voor de kleine sportertjes. Na afloop lekker wat eten en drinken en niemand die nog klaagt!

Meidenfeest
Wil de jarige een echt meidenfeest? Wat vindt ieder meisje nu leuk? Natuurlijk, een modeshow! Dit is gezellig en grappig om te houden en ook is het nog eens goedkoop. Zet tafels tegen elkaar, leg er een rode loper overheen en je hebt een catwalk. Als je dat gedoe met tafels maar niks vindt, kan het natuurlijk ook gewoon op de vloer met een rode loper. Veel meisjes houden veel van blingbling, misschien is het nog leuk om een grote discobal boven de catwalk te hangen! Laat de meiden lekker kliederen met make-up, maak leuke (groeps)foto’s en actiefoto’s met je digitale camera, druk ze meteen of en geef ze mee naar huis in een leuk blingbling-lijstje. Eten doen we in stijl met champagneglazen, mooie servetringen en chique servies!

Levend Stratego
Heeft u zin in een feestje vol spanning en sensatie, maar liefst zonder kosten? Dan is levend stratego de oplossing! Dit spel kan binnen en buiten gespeeld worden, en is een kwestie van samenwerking, tactisch denken, en sluipen. Beide teams hebben hun eigen speelveld waar zij hun vlag verstoppen, het team dat als eerste de vlag heeft veroverd heeft gewonnen. ledereen heeft een kaartje met zijn rang erop, en als je een tegenstander tikt kijk je of je een hogere rang heb, is dat zo, dan mag je het kaartje van de tegenstander innemen!

Nachtelijke avonturen
slaapfeestjeEen slaapfeestje is garantie voor dikke pret. Nodig alle vriendjes en vriendinnetjes uit rond 7 uur, eet een groot stuk taart met zijn allen, ga gezellig spelletjes doen of ga buiten voetballen of trampoline springen en geniet van de gezellige avond. Als het langzamerhand tijd wordt om naar bed te gaan, blijf dan nog extra lang op! Na verloop van tijd is het ook wel lekker om in bed te kruipen, elkaar spookverhalen te vertellen of over die knappe klasgenoot te praten. Als het twaalf uur is geweest is het nog leuk om een griezelige speurtocht op veilig terrein te houden en daarna, misschien wel in een tent, voldaan in slaap te vallen.

Laat een Reactie achter