Buiten is er een grote speeltuin die helemaal omheind is. Er staan o.a. trampolines, glijbanen, skelters, een vogelnest schommel, zeskantschommel, een drakenglijbaan , een wip-wap, zandbak, zand/watertoestel(met pomp),  voetbalveldje enz..

Ook zijn er buiten een aantal boerderijdieren om te bekijken.

Binnen is er ook een speelruimte met o.a. een luchtkussen, bouwhoek, klim- en klautertoestel, ballenbad, tafelvoetbal, airhockey, sjoelen.

Er zijn binnen en buiten gezellige zitjes waar allerlei versnaperingen te verkrijgen zijn. ( het is niet toegestaan eigen eten en drinken bij ons te nuttigen)
Voor personen met een glutenvrij dieet is er een aparte friteuse en hebben we naast patat ook een snack.

Openingstijden:
Maart t/m oktober:
Woensdag en vrijdag van 12.30 tot 18.00 uur
Zaterdag en zondag van 10.30 tot 18.00 uur

Kinderdisco in oude varkensschuur

Swingen in de kleuterdisco, stoeien in de ballenbak, skelteren, zandkastelen bouwen. Marcel en Veronique Veelers uit Bentelo zijn een speelboerderij begonnen. Zaterdag is de officiële opening van ’t Höfke.

Marcel en Veronique Veelers besloten in 2003 een gedeelte van hun varkenshouderij aan de Suetersweg in Bentelo op te doeken om er een speelboerderij van te maken. “Wij zagen onvoldoende toekomst in boerenbedrijf”, licht het stel toe. Om van een redelijk inkomen verzekerd te zijn, was Marcel al bij een loodgietersfirma gaan werken. “Maar ons doel was toch iets nieuws te doen met een van de varkensschuren en het erf. Mijn vader die zijn hele leven al op de boerderij werkt, stond er eerst sceptisch tegenover. Maar nu is hij enthousiast, helpt hij mee bij opbouw van de speelboerderij. Dat geldt ook voor mijn moeder.” Bij het zoeken naar en nieuwe bestemming voor de varkenshouderij ging het paar ervan uit dat het ‘een attractie voor kinderen’ moest worden. “Wij houden ervan om te gaan met kinderen, hebben er zelf 3; zeven, vijf en drie jaar oud.” In Oud Leusden zagen zij hoe je met succes van een boerderij een speelboerderij kunt maken. Marcel: “Dat concept leek ons ook heel geschikt voor ons. De gemeente reageerde, na enige aarzeling, positief. Evenals de provincie. Ze zien ons initiatief als een bijdrage aan het vitaal houden van het platteland. Daarom hebben we een subsidie van 35% gekregen om ons plan uit te voeren.” Eén van de varkensschuren is inmiddels omgetoverd tot speelparadijs. Met onder meer een ballenbak en kinderdisco en een bouwhoek met grote plastic stenen. De muren zijn met allerlei figuren beschilderd, zoals vogels. Aan de speelboerderij is een overdekt terras gebouwd. Buiten kunnen de kinderen voetballen en basketballen. Ook vinden zij er allerlei speeltoestellen.

Veronique: “Aan ingewikkelde apparaten hebben de jongelui geen behoefte, zo hebben we gemerkt. Zij beleven meer plezier aan een glijbaan, schommel, zandbak, klimrek.” Dieren zoals kalkoenen, schapen, kippen en pony’s zijn in een apart weiland te vinden. Marcel: “Kinderen kunnen er wel naar de beesten kijken. Maar aanraken hebben we liever niet. Dat is vanwege de hygiëne”. Computerspelletjes passen niet in de opzet van de speelboerderij. Misschien komt er wel een televisie. De familie Veelers houdt aan de Suetersweg nu nog ruim honderd zeugen. Marcel en Veronique sluiten niet uit dat die verdwijnen door de uitbreiding van hun speelboerderij. Ook voor de rest van hun 4,5 ha. Grote complex hebben ze plannen. “Het krijgt een educatieve functie. We willen er allerlei graansoorten laten groeien waar een voetpad doorheen gaat. Dat maakt ons ook interessant voor oudere jeugd en volwassenen”. Over de belangstelling voor de speelboerderij maken Marcel en Veronique zich geen zorgen. “Scholen uit heel Twente hebben al geboekt. We gaan uit van jaarlijks 20.000 bezoekers”. Hoe verklaren ze de grote interesse? “Ons terrein is overzichtelijk en goed omheind. Kinderen kunnen er zonder risico’s spelen”.

Kinderspeelboerderij ’t Hofke
Familie Veelers
Suetersweg 17
7497MZ Bentelo

T: 0547 292354
F: 0547 292097
M: 06 41393061

I: www.kinderspeelboerderij.nl
E: info@kinderspeelboerderij.nl

Laat een Reactie achter