[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Text”]

Afscheidscadeautjes

Een afscheidscadeautje is een aardige manier om de gasten van je kind te bedanken voor hun komst. Het is leuk om ze samen te stellen en je bepaalt zelf hoe duur je het maakt.

Versierde bloempot als afscheidcadeautjeOok al vind he het overdreven, een afscheidscadeautje hoort erbij . Voor veel ouders brengt het cadeautje voor thuis meer twijfels en stress mee dan het kinderfeestje zelf. Op de een of andere manier lijkt het succes van een kinderfeestje af te hangen van de inhoud van een plastic tasje. En daar komt natuurlijk het competitiegedrag van de ouders om de hoek kijken: kinderen schijnen geregeld naar huis te gaan met poppenserviesjes, dvd’s en de nieuwste computerspelletjes. Dat is belachelijk en helemaal niet nodig.

Vergeet die plastic zakjes met stripfiguren erop. Bruine papieren zakken zijn veel leuker. Opvullen met proppen vloeipapier geeft de inhoud een bijzondere allure. De zakken zelf kun je versieren met aardappelstempels of pailletten waarmee je de naam van de gast  vormt.

Een ander mogelijkheid is een verpakking die op zich al een cadeautje is, zoals geborduurde of kralentasje. Die koop je bijvoorbeeld bij modeketens. Met een paar kleinigheden als chocolademunten of wat goedkope make-up erin zijn kleine meisjes blij verrast. Voor de jongens neem je zwemtassen me koordsluiting, aangevuld met knikkers, papieren vliegtuigjes of wat je zoon op dat moment interesseert.

Houd je ogen het hele jaar open voor dingen die geschikt zijn als afscheidcadeautje voor uw kinderfeestje thuis en koop ze meteen. Blijkt in de week voor het feest dat er op het laatste moment nog van alles geregeld moet worden (zoals dat bij iedereen gebeurt) dan heb je tenminste een basis. Heb je dochters, bewaar dan monsterflesjes van parfum en dergelijke om in een tasje te doen als afscheidscadeautje. Ga op zoek naar grootverpakkingen van speelgoed en accesoires, zoals zakken met plastic dierfiguurtjes, autootjes, haarspeldjes, en grappige sokken, die je over de tasjes kunt verdelen. Kinderen zijn dol op stickers; met een familiezak vol kun je aardig wat tasjes vullen.Zee vissen als afscheidcadeautje

Houd de cadeautjes voor peuters heel simpel. Een opgeblazen ballon is ideaal. Heliumballonen zijn altijd een een succes en verkrijgbaar in alllerlei uitvoeringen. Knoop ze aan een stuk taart verpakt in een servetje en zet ze bij de deur. Dat ziet er zo aanlokkelijk uitdat de kinderen niet blijven dralen als het tijd is om naar huis te gaan.

Heb je je uitgeslooft op de decoraties voor het feest, geef de gasten er dan elk een of twee mee naar huis, samen met een stuk taart. Uitgeknipte beren of papieren reuzebloemen doen het goed in hun slaapkamertje. Ridders en jonkvrouwen maak je blij met banieren en schilden. Ook zelfgemaakte accesoires bij de kostuums, zoals paardestaarten of piratenooglapjes, een pietenmasker of  andere dingen die de kinderen versierd hebben tijdens het kinderfeesje kun je mee naar huis geven.

Tot een jaar of acht geven de kinderen meestal de voorkeur aan apart verpakte cadeautjes boven een tasje vol spullen. Bij de Action vind je vaak voordelige cadeautjes. Een grabbelton bij de voordeur is leuk voor alle leeftijden en maakt het afscheid van de allerjongsten makkelijker, omdat ze bij het weggaan nog iets krijgen.

Heb je een hekel aan het zomaar meegeven van afscheidcadeautjes, zet dan de kinderen aan het werk! Tegen het einde van het feest geef je kinderen vanaf een jaar of vier tasjes in verschillende kleuren. Laat ze pakjes zoeken in de kleur van hun tasje. Op een piratenfeestje laat je de gasten chocolademunten zoeken. Hebben de kinderen bloempotjes versierd, T-shirts geverfd of tegels beschilderd, dan is dat meteen een mooi cadeautje.

Themapresentjes doen het goed bij alle leeftijdsgroepen. auto en potlood in glas als afscheidcadeautjeGeef cowboys bijvoorbeeld een minicactus in een geëmailleerde beker en astonauten glow in the dark sterren. Versierde cake  is altijd aardig. Glazuur deze als prinsessen, beren, boerderijdieren, piraten enz.

Voor het verzamelen van afscheidcadeautjes geldt hetzelfde als voor alle andere aspecten van het kinderfeestje thuis: gebruik je fantasie, dan blijkt het meestal dat het eigenlijk best leuk is om doen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_sidebar admin_label=”Sidebar” orientation=”left” area=”et_pb_widget_area_1″ background_layout=”light” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Share