Kinderen op kinderfeestje

Bijna iedereen heeft goede herinneringen aan een kinderfeestje thuis uit zijn of haar jeugd, een eenvoudig kinderfeestjes  thuis met limonade en snoep, gevolgd door spelletjes. Soms kwamen de kinderen verkleed en een hoogtepunt van het kinderfeestje was de taart. Vroeger werd er geen clown of een goochelaar thuis en de kinderen gingen niet naar huis met een tas vol cadeautjes. Tegenwoordig durven nog maar weinig ouders het aan om zelf een kinderfeestje thuis te organiseren en daarom trekken we de portemonnee maar. Maar het kan ook anders. Om te beginnen verwachten kinderen vaak helemaal niet zo veel als je zou denken. Met een beetje fantasie en planning is het echt niet zo moeilijk om kinderen tijden een kinderfeestje bezig te houden. Een eenvoudig verkleed thema met bijpassende versiering, meer heb je niet nodig om de fantasie van de kinderen op gang te brengen. Voordat je het weet, ben je al een uur verder en waant iedereen zich vrolijk een ridderprinsesdora of piraat. Dan nog wat eten (kant en klaar gekocht of zelfgemaakt) en een paar leuke spelletjes en de middag kan niet meer stuk.

Zie je toch op tegen de onvermijdelijke chaos, bedenk dan dat een kinderfeestje thuis misschien veel bewerkelijker lijkt dan wat je zelf als kind gewend was, maar de ingrediënten voor een geweldig kinderfeestje zijn nog steeds hetzelfde: vriendjes en vriendinnetjes, spelletjes en taart. Heb je dat allemaal, dan gaan de kleine gasten na afloop tevreden naar huis!

Piraat op kinderfeestje

De thema’s aan de rechterkant van deze pagina zijn bedoeld als inspiratie, niet om je onder druk te zetten! We willen je niet voorschrijven hoe je een kinderfeestje thuis organiseert; we willen alleen laten zien wat er mogelijk is als je van verkleden en fantasiewereldjes houdt. Heeft je kind een hekel aan verkleden of heb je geen tijd om versieringen te maken, begin er dan niet aan. Een kinderfeestje draait niet alleen om een versierde kamer. Een lekkere taart en een gezellig middag met vriendjes en vriendinnetjes vormen de perfecte omstandigheden om een kinderfeestje thuis te vieren.

Om een kinderfeestje thuis goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het kinderfeestje al mee. Wij hebben geprobeerd het u zo gemakkelijk mogelijk te maken door tips en spelletjes voor u op een rijtje te zetten.

Wanneer u een themafeest organiseert is het belangrijk dat de sfeer van het thema meteen bij binnenkomst is te proeven. Dit kunt u doen door de kamer /tuin vol te hangen met ballonnen en slingers in de kleuren van het thema. Dit is een uitstekende basis! Verder bestaan er voor veel thema’s decoratie’s. (zie website) Hiermee tovert u de feestruimte in korte tijd om in de juiste sfeer en met een beetje fantasie en creativiteit kunt u zelf ook leuke decoraties maken.

Door middel van de uitnodiging kunt u de gasten alvast een indruk van het kinderfeestje geven en kunt u ze, wanneer u dat wilt, vragen zich te verkleden in de stijl van het thema.

Share